19:03 07.06.2021

Україна хотіла б отримати ПДЧ у НАТО вже в грудні

1 хв читати
Україна хотіла б отримати ПДЧ у НАТО вже в грудні

Україна хотіла б отримати План дій щодо членства (ПДЧ) у НАТО вже в грудні поточного року, повідомила віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

"Звісно, ми знаємо (і це підтвердив Мірче Джоане), що буде заява про політику "відкритих дверей" для України і Грузії. Але для нас більш важливо, щоб країни продемонстрували своє стратегічне терпіння, стратегічну прихильність союзників. І ми, звичайно, сподіваємося побачити, що лідери НАТО проінструктують своїх міністрів закордонних справ зробити крок вперед в ясності щодо ПДЧ для України вже в грудні на міністерській зустрічі НАТО", - сказала Стефанішина на конференції Democracy in action: Zero corruption conference в понеділок.

Віце-прем'єр зазначила, що поки що Україна не бачить перспектив для цього позитивного формулювання, проте додала, що багато союзників борються за ясність для України щодо членства в НАТО.

"Це тільки початок шляху, яким ми йдемо. І навіть більш важливим є те, що українці та українське керівництво не відступить у своїй риториці. Нам справді потрібні відповіді, і нам справді треба бачити саміт, на якому Україна, нарешті, отримає ПДЧ", - наголосила Стефанішина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА