11:57 08.06.2021

Голова Венеціанської комісії закликав пришвидшити реформи органів судової влади в Україні

1 хв читати
Голова Венеціанської комісії закликав пришвидшити реформи органів судової влади в Україні

Голова Європейської комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) Джанні Букіккіо закликав пришвидшити реформи органів судової влади в Україні, а також зазначив, що Національне антикорупційне бюро України має бути "захищене за всяку ціну".

"Судова реформа має бути всеосяжною. Венеціанська комісія Ради Європи працює над цією реформою в Україні вже десятиліттями, без реального успіху", - сказав Букіккіо на конференції Democracy in action: Zero corruption conference у вівторок.

Він наголосив, що НАБУ має бути захищене за всяку ціну. "Тому що вони зробили хорошу роботу, і вони мають продовжити робити свою роботу", - зазначив президент Венеціанської комісії.

"Відбір Вищої ради правосуддя і відбір нових хороших членів є пріоритетом. Вища кваліфікаційна комісія також є пріоритетом. Але вони обидві взаємозв'язані, і я вважаю, що набагато важливіше, щоб рада правосуддя була схвалена і була реформована, щоб потім відібрати хороших членів Вищої кваліфікаційної комісії", - наголосив Букіккіо.

За його словами, реформа також є невідкладною, тому що в Україні не вистачає 2 тис. суддів, і наступного року стане ще на 1700 менше суддів, які підуть у відставку на той час.

"Це означає, що судова влада працюватиме з половиною свого персоналу. Усі ці проблеми є нагальними, і сподіваюся, що уряд, парламент прискорять ці реформи", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА