09:39 09.06.2021

Нацполіція повідомила директору підприємства на Миколаївщині про підозру в наданні хабара керівникові НААН

2 хв читати
Нацполіція повідомила директору підприємства на Миколаївщині про підозру в наданні хабара керівникові НААН

Слідчі Національної поліції України повідомили про підозру директору одного з підприємств в Миколаївській області в наданні неправомірної вигоди керівникові Національної академії аграрних наук України (НААН) у вигляді безвідплатного користування елітним автомобілем.

"Раніше керівнику НААН було повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу  України. Зокрема у тому, що він отримав неправомірну вигоду у вигляді безоплатного користування елітним автомобілем за сприяння у призначенні на посаду директора одного з державних підприємств, що входять у структуру НААН України, за неперешкоджання укладанню у подальшому договорів про спільну діяльність між цим державним підприємством та конкретно визначеними суб’єктами господарської діяльності", - повідомляє прес-служба Нацполіції.

Також керівника НААН підозрюють у внесенні заздалегідь визначеної особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і членів-кореспондентів НААН України та подальшому переданні відповідних матеріалів на розгляд президії НААН України.

8 червня слідчі Нацполіції повідомили директору про підозру в наданні хабара керівникові НААН за здійснення цих дій на користь його батька.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Згідно з ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України, йому загрожує покарання у вигляді штрафу від однієї до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на термін від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА