10:50 09.06.2021

Посол ЄС в Україні наголосив на важливості зміцнення держінституцій, коментуючи законопроект про олігархів

1 хв читати
Посол ЄС в Україні наголосив на важливості зміцнення держінституцій, коментуючи законопроект про олігархів

Зміцнення державних інституцій має стояти в центрі боротьби за зміцнення верховенства права, зазначає глава представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас, коментуючи внесений до Верховної Ради законопроект про олігархів.

"Зміцнення державних інституцій має стояти в центрі цієї боротьби за зміцнення верховенства права, зміцнення довіри українських громадян до державних інституцій і, що важливо, розкриття економічного потенціалу України на благо всього народу України", - написав Маасікас у Twitter у середу.

Він зазначив, що ЄС знає про законопроект, внесений до українського парламенту президентом Володимиром Зеленським.

"Основну увагу необхідно приділяти зміцненню державних інституцій, таких як правоохоронні органи, зокрема судовій системі, антимонопольним органам, суспільній телерадіомовній компанії та іншим", - наголосив дипломат.

Як повідомлялося, президент України вніс до Верхової Ради законопроект "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)" 2 травня, його було зареєстровано під №5599. Його текст було розміщено на сайті парламенту наступного дня.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА