12:39 09.06.2021

Кім Чен Ин сильно схуд з весни цього року, що викликає питання щодо його здоров'я

2 хв читати
Кім Чен Ин сильно схуд з весни цього року, що викликає питання щодо його здоров'я

Північнокорейський лідер Кім Чен Ин сильно схуд, що знову викликало розмови про ймовірну наявність у нього проблем зі здоров'ям, повідомляє в середу британське видання The Guardian.

За даними видання, на фотографіях Кім Чен Ина з засідання політбюро Трудової партії Кореї, які опублікували в суботу північнокорейські ЗМІ, лідер КНДР має стрункіший вигляд порівняно з фотографіями, зробленими під час його попередньої появи на публіці.

Інформаційний сайт NK News, що спеціалізується на новинах із КНДР, у свою чергу проаналізував знімки лідера країни, на підставі чого було зроблено висновок про те, що Кім Чен Ин, імовірно, "значно зменшив вагу".

NK News, зокрема, опублікував збільшені фотографії зап'ястка Кім Чен Ина, зроблені в різний час. На них, як пише видання, видно, що північнокорейський лідер щільніше, ніж зазвичай, затягнув ремінець наручного годинника. Для порівняння сайт опублікував фотографії зап'ястка Кім Чен Ина, зроблені в листопаді 2020 року й у березні 2021 року. На знімках видно, що його лівий зап'ясток став набагато тонший.

При цьому NK News, посилаючись на думку політолога з Технологічного університету Массачусетсу Віпіна Наранга, зазначає, що Кім Чен Ин міг свідомо прийняти рішення схуднути, що "поліпшило б його імідж". Проте, за словами Наранга, у разі, якщо зміни зовнішності лідера КНДР є результатом проблем із здоров'ям, то "за лаштунками (у КНДР) вже може точитися боротьба за спадкоємність, і ця нестабільність може бути проблемою для зовнішнього світу".

Як зазначає The Guardian, здоров'я Кім Чен Ина давно є предметом спекуляцій. Так, у 2014 році лідер КНДР не з'являвся на публіці близько шести тижнів, а потім був зафіксований із палицею. Пізніше розвідувальне агентство Південної Кореї повідомило, що Кім Чен Ину зробили операцію з видалення кісти на кісточці.

Тритижнева відсутність північнокорейського лідера на публіці минулої весни викликала чутки, що він серйозно захворів після проходження операції на серці. Деякі ЗМІ висловлювали припущення, що Кім Чен Ин міг померти. Деякі зазначали, що він просто перебуває в ізоляції разом зі своєю сім'єю через обережність у зв'язку з пандемією коронавірусу COVID-19.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА