20:33 09.06.2021

Нідерланди підтвердили участь у саміті "Кримської платформи" та святкуванні Дня Незалежності України

2 хв читати
Нідерланди підтвердили участь у саміті "Кримської платформи" та святкуванні Дня Незалежності України

Радник прем'єр-міністра Нідерландів запевнив заступника керівника Офісу президента України Ігоря Жовкву, що його країна буде представлена на інавгураційному саміті "Кримської платформи" та урочистих заходах із нагоди 30-ї річниці незалежності України.

Як повідомляє Офіс президента України, Жовква провів телефонну розмову з радником прем'єр-міністра Королівства Нідерландів з питань зовнішньої політики та політики безпеки Джофрі ван Лювеном.

Радник прем'єр-міністра Нідерландів наголосив на незмінності позиції його держави з підтримки територіальної цілісності й суверенітету України.

"Ми незмінно підтримуємо Україну. Чіткий сигнал нашої підтримки було дано під час візиту у травні в Україну міністрів закордонних справ країн Бенілюксу", - заявив він.

Співрозмовники також торкнулися питання європейської інтеграції України, зокрема обговорили можливість підписання двосторонньої декларації щодо європейської перспективи України. Радник прем'єра Нідерландів наголосив на важливості діалогу сторін із цього питання, а також активної співпраці за напрямами, визначеними Угодою про асоціацію між Україною та ЄС.

У свою чергу Жовква розповів про ситуацію з безпекою на Донбасі, а також нещодавнє нарощування військової присутності Росії на кордонах України. Співрозмовники відзначили, що агресивні дії РФ становлять загрозу для миру та стабільності в Європі.

"Ігор Жовква поінформував про ситуацію в тимчасово окупованому Криму та майбутню діяльність Кримської платформи. Зі свого боку радник прем’єр-міністра Нідерландів запевнив, що його країна буде представлена на належному рівні на інавгураційному саміті "Кримської платформи", а також урочистих заходах з нагоди 30-ї річниці незалежності України", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА