13:08 14.06.2021

Президентові "МАУ" Дихне вручили обвинувальний акт - адвокати

2 хв читати
Президентові "МАУ" Дихне вручили обвинувальний акт - адвокати

Президентові авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ") Євгену Дихне, колишньому керівникові ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) вручено обвинувальний акт, справу направлено до суду, повідомляє прес-служба юридичної компанії "Міллер".

"Сьогодні нашому клієнту, президенту авіакомпанії "МАУ" і колишньому керівнику Міжнародного аеропорту "Бориспіль" Євгену Дихне вручено обвинувальний акт за начебто скоєння кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем)", - ідеться в повідомленні адвокатів у Facebook.

В юридичній компанії зазначили, що детективи НАБУ зібрали 41 том матеріалів справи, в яких, на їхню думку, немає доказів причетності Дихне до інкримінованого йому правопорушення.

"Євгена Дихне звинувачують у тому, що, коли він був на посаді в.о. директора Державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль", начебто всупереч інтересам служби підписував попередні договори оренди, завдяки яким орендарі мали змогу користуватися приміщенням і надавати послуги пасажирам аеропорту, доки Фонд державного майна зволікав зі своїми процедурами", - зазначено в повідомленні.

Обвинувальний акт охоплює період часу, коли Євген працював на посаді в.о. директора ДП "Бориспіль" (2016-2017 рр.).

Розгляд справи відбуватиметься в приміщенні Вищого антикорупційного суду (ВАКС) України.

Як повідомлялося, 7 вересня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили екс-керівнику ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і начальнику служби орендних відносин аеропорту про підозру в незаконному розпорядженні майном, що завдало збитків на суму понад 16,5 млн грн.

За даними слідства, посадові особи аеропорту з 2014-го до 2019 року на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення суб'єктам підприємницької діяльності за заниженою вартістю.

11 вересня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) частково задовольнив клопотання детектива Національного антикорупційного бюро України й застосував до колишнього керівника ДП "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" запобіжний захід у вигляді застави розміром 5 млн 255 тис. грн.

Кабінет Міністрів України в березні 2017 року призначив генеральним директором державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" (Київ) Павла Рябікіна. До нього посаду в.о. гендиректора "Борисполя" з 18 вересня 2014 року обіймав Євген Дихне, який змінив раніше звільненого Сергія Гомболевського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА