09:18 16.06.2021

Семеро українців повернулися з Сирії в Україну

1 хв читати
Семеро українців повернулися з Сирії в Україну

Семеро українців повернулися в Україну з табору біженців у Сирії, повідомила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова.

"За результатами чергової багатоскладової операції у тісній взаємодії з іншими компетентними органами України та Меджлісом кримськотатарського народу, сьогодні вдалося повернути на Батьківщину ще одну родину наших співвітчизників (1 жінку та 7 дітей). Вони декілька років провели в таборах для біженців закритого типу на північному сході Сирії у жахливих нелюдський умовах, де цінність життя нічого не вартує", - написала Джапарова в Facebook у ніч на середу.

Вона зазначила, що Міністерство закордонних справ України разом із іншими профільними відомствами продовжує роботу над тим, аби незабаром зустрічати всіх тих жінок та дітей, які досі залишаються в таборах біженців.

"Миті, коли відчуваєш гордість за свою країну та колег, завдяки яким вирішуються надскладні задачі. За моїм спостереженням, такі миті є пальним для руху вперед всієї країни, особливо коли мова йде про захист наших громадян. "Своїх не лишаємо!" - часто промовляє Дмитро Кулеба. Для дипломатів та консулів - це не порожній слоган, а професійне завдання", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 31 грудня 2020 року до Києва повернулися дев'ять громадян України, які перебували в таборах для цивільних осіб на території північно-східної Сирії, - двоє дорослих і семеро дітей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА