17:24 16.06.2021

Тимошенко: "Батьківщина" захищатиме кожного українця, проти кого буде задіяний механізм позбавлення землі

2 хв читати
Тимошенко: "Батьківщина" захищатиме кожного українця, проти кого буде задіяний механізм позбавлення землі

Учасники народного віче, яке відбулося в Полтаві, ухвалили звернення до президента України Володимира Зеленського, в якому закликають провести референдум про продаж землі.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", у зборах, організованих із ініціативи партії "Республіка", Полтавського відділення Асоціації фермерів та приватних землевласників і партії "Батьківщина", взяла участь лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко.

Зазначається, що учасники віче у своєму зверненні вимагають від президента організувати максимально широке, відкрите громадське обговорення пропозицій щодо правил поводження із сільськогосподарською землею, після чого винести це питання на всеукраїнський референдум.

У зверненні також міститься вимога скасувати ухвалені законодавчі акти - про обіг сільськогосподарських земель, а також впровадити мораторій на ухвалення такого законодавства - до відповідного рішення референдуму. Зазначене звернення буде передано голові облдержадміністрації Полтавської області.

"Наша команда разом із Асоціацією фермерів утворили великий антирейдерський штаб для того, щоб боротися разом із людьми. Тримаючи зв’язок через всі можливі канали комунікації, якщо нам повідомлятимуть, що хоча б одного фермера торкнулися незаконні махінації з землею, ми гуртуватимемося по всій країні та захищатимемо кожного. Це фактично буде самозахист. Ми йтимемо до судів... і захищатимемо кожного, проти кого буде задіяний механізм позбавлення землі", - сказала Тимошенко.

Під час виступу вона закликала людей не продавати свої паї, щоб "виграти час для відновлення справедливості".

"Коли ця влада піде, ми зможемо повернути землю Україні та спокійно розвивати вітчизняне фермерство. Боротьба буде досить складна, але без неї не існуватиме ні Україна як європейська держава, ні український народ", - заявила лідер партії.

Вона пообіцяла передати ухвалене учасниками віче звернення главі держави через канцелярію Офісу президента, а також зачитати його в четвер, 17 червня, з трибуни Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА