07:24 20.06.2021

У Харкові правоохоронці викрили незаконний валютний конвертаційний центр

1 хв читати
У Харкові правоохоронці викрили незаконний валютний конвертаційний центр

У Харківській області викрито злочинне угрупування, яке займалося конвертацією віртуальних коштів, повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Діяльність незаконного валютного конвертаційного центру викрили правоохоронці в Харківській області. Сума незаконних угод досягає 100 млн. грн", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, зловмисники збудували незаконну схему отримання готівки громадянами на тимчасово окупованих територіях України. Ділки використовували для незаконних грошових операцій банківські картки, оформлені на підставних осіб - жителів тимчасово окупованої території. Фігуранти проконвертували грошові активи на суму понад 100 млн грн, за якими фактичні обставини свідчать про їх отримання злочинним шляхом.

Правоохоронці провели 11 обшуків в офісних та житлових приміщеннях, транспортних засобах осіб, причетних до організації угод. За результатами слідчих дій виявлено та вилучено готівкові кошти в національній та іноземних валютах на суму понад 1 млн грн, а також 40 банківських карток, комп'ютерну техніку, мобільні термінали, документи і відомості, що підтверджують злочинну діяльність.

Зазначається, що правопорушники завдали збитків державному бюджету на суму близько 13 млн грн.

Нині проводяться заходи щодо викриття повного механізму здійснення протиправної діяльності.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА