07:03 22.06.2021

Україна і Велика Британія домовилися про спільне будівництво військових кораблів

1 хв читати
Україна і Велика Британія домовилися про спільне будівництво військових кораблів

Україна і Велика Британія домовилися про спільне будівництво військових кораблів і баз для вітчизняних Військово-морських сил, повідомила прес-служба Міністерства оборони.

"21 червня в Одесі на борту ракетного есмінця Королівського військово-морського флоту HMS DEFENDER міністр з питань оборонних закупівель Великої Британії Джеремі Квін і заступник міністра оборони України Олександр Миронюк підписали меморандум щодо проектів морського партнерства між консорціумом промисловості Сполученого Королівства і ВМС України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, меморандум передбачає спільне проектування і будівництво військових кораблів в Україні та Великій Британії, реконструкцію українських суднобудівних підприємств і будівництво двох баз Військово-морських сил України.

Крім того, на церемонії були присутні секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов, перший морський лорд Великої Британії адмірал Тоні Радакін і посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Учасники церемонії спостерігали за спільними навчаннями українських, британських і американських військових на борту корабля.

Есмінець HMS DEFENDER прибув до Одеси минулої п'ятниці. Він став уже другим кораблем Королівського флоту, який відвідав Одесу протягом останніх декількох тижнів, після HMS TRENT.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА