16:57 23.06.2021

У навчанні Sea Breeze-2021 планується задіяти близько 3 тис. особового складу, 30 кораблів і 30 повітряних суден

2 хв читати
У навчанні Sea Breeze-2021 планується задіяти близько 3 тис. особового складу, 30 кораблів і 30 повітряних суден

У багатонаціональному навчанні Sea Breeze-2021 планується задіяти близько 3 тис. особового складу, 30 кораблів, 30 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення і водолазних команд, повідомив командувач Військово-Морських сил Збройних сил України Олексій Неїжпапа.

"Минулого року значні обмеження було накладено через пандемію COVID-19, тому не було заходу кораблів до портів України. Цього року навчання буде проведено в повному обсязі... Більше, ніж у минулорічному "Сі Бризі", буде залучено іноземної техніки. Зокрема, в навчанні візьмуть участь літаки і вертольоти з американської сторони", - наводить слова командувача прес-служба ВМС ЗСУ.

Він додав, що головна особливість навчання - це значна зацікавленість світової спільноти цим заходом, про що свідчить рекордна кількість країн-учасниць, підрозділи від яких братимуть участь і безпосередньо, і як офіцери штабів або спостерігачі.

"Загалом планується задіяти близько 3 тис. особового складу, 30 кораблів, 30 повітряних суден, 18 команд спеціального призначення і водолазних команд", - повідомив Неїжпапа.

Зазначено, що навчання розпочнеться вже за кілька днів у північно-західній частині Чорного моря, а також у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях. Головна ідея - підвищення рівня сумісності підрозділів ВМС України і США та держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні.

"Усі елементи навчань "Сі Бриз-2021" сплановано і буде відпрацьовано відповідно до стандартів та процедур НАТО. Військовослужбовці українських ВМС спільно з партнерами виконуватимуть завдання в морі та повітрі, на суші і під водою", - сказав Неїжпапа.

Навчання Sea Breeze - багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборони та військових стосунків між Міністерствами оборони США і України від 1993 року. Організаторами навчань є Україна та США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА