19:43 23.06.2021

Штам "дельта" поступово витісняє інші різновиди COVID-19 у Франції

1 хв читати
Штам "дельта" поступово витісняє інші різновиди COVID-19 у Франції

Штам коронавірусу "дельта" поступово стає все більш поширеним у Франції, повідомляє у середу місцева влада із посиланням на дані представника уряду Габріеля Атталя.

Так, наразі, у 9-10% випадків зараження коронавірусною інфекцією йдеться саме про штам "дельта" коронавірусу COVID-19. Цей різновид відрізняється, зокрема, високими темпами поширення.

Минулого тижня міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран говорив, що кількість випадків зараження штамом "дельта" у Франції була якихось 2-4%.

За даними уряду, у французькому департаменті Ланди (регіону Нова Аквітанія) взагалі приблизно в 70% випадків нових заражень виявляється штам "дельта". Також у регіоні Іль-де-Франс, адміністративним центром якого є Париж, близько 12-13% нових випадків зараження виявляють цей штам.

Раніше МОЗ Франції активно закликав жителів вакцинуватися в зв'язку зі зростаючою загрозою поширення нового різновиду вірусу. Спочатку вона з'явилася в Індії, потім - з'явилася в багатьох інших країнах, зокрема - в Європі.

За весь час пандемії у Франції зареєстрували 5,65 млн випадків зараження COVID-19 і 109 тис. смертей від наслідків зараження. Майже половина населення отримала як мінімум одну дозу вакцини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА