20:30 24.06.2021

У Лісабоні вводять обмеження через стрімке поширення штаму COVID-19 "дельта"

2 хв читати
У Лісабоні вводять обмеження через стрімке поширення штаму COVID-19 "дельта"

Через два місяці після початку ослаблення обмежень у Португалії владі доводиться знову посилювати заходи безпеки в Лісабоні через стрімке поширення штаму COVID-19 "дельта" в столиці і на тлі зростання заражень у країні, повідомляють португальські ЗМІ.

Так, за останню добу в країні виявили 1556 випадків зараження COVID-19, серед яких близько 1 тис. - у Лісабоні. Це найвищий показник кількості заражень за добу з 20 лютого 2021 року.

У зв'язку з цим влада ухвалила рішення обмежити у вихідні час роботи кафе і ресторанів до 15:30 і знову ввести ліміти на кількість їх відвідувачів. Крім того, в'їжджати і виїжджати за межі Лісабонського регіону, до якого крім самої столиці входять Амадора, Алмада, Баррейру і Сетубал, у вихідні заборонено.

При цьому, ситуація з місцями в лікарнях у Португалії поки "керована", однак викликає побоювання у влади. За останній тиждень кількість госпіталізацій зросла на 30%, а кількість пацієнтів у палатах інтенсивної терапії - на 26%. Влада країни очікує, що ситуація буде погіршуватися.

Прем'єр-міністр країни Антоніу Кошта заявив, що проблема не лише в Португалії. Він посилається на експертів, які прогнозують, що штам "дельта", що з'явився в результаті мутації вірусу в Індії, до кінця серпня становитиме 90% усіх нових заражень.

З початку пандемії коронавірусу в країні зареєстрували близько 869 тис. випадків зараження коронавірусом, померли серед заражених близько 17 тис. людей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА