18:53 28.06.2021

У Португалії на тлі зростання захворюваності штамом "дельта" COVID-19 прискорюють вакцинацію в Лісабоні

2 хв читати
У Португалії на тлі зростання захворюваності штамом "дельта" COVID-19 прискорюють вакцинацію в Лісабоні

Влада Португалії, в якій спостерігається поширення більш заразного штаму "дельта" COVID-19, намагається прискорити хід вакцинації в столиці країни Лісабоні, передає агентство Associated Press (AP).

За даними AP, за останні дні кількість виявлених у Португалії за добу випадків COVID-19 досягла показників лютого - при зростанні в 30%. За 14 днів захворюваність зросла на 100 тис. населення в середньому до 162 випадків - максимальний рівень з початку березня.

Тим часом, цей показник у Лісабоні склав 438. Міська влада подовжила час роботи центрів вакцинації, дозволила людям старше 50 років приходити туди без запису. За минулий тиждень кількість щеплень, зроблених за сім днів, подвоїлася порівняно з попереднім звітним періодом і перевищила 46 тис. Нова мета - 65 тис. щеплень на тиждень, зазначає AP.

Тим часом, в регіоні Алгарве на півдні країни, відомому серед туристів, як мінімум на 12 днів призупинили заняття у школярів до 16 років задля стримання поширення COVID-19. За 14 днів рівень захворюваності склав 583 на 100 тис. населення. AP нагадує, що в червні Алгарве відвідали тисячі британських туристів: між тим, у Великій Британії спостерігається швидке поширення COVID-19 типу "дельта".

У понеділок португальська влада також оголосила, що британці, які прибувають до Португалії, але не пройшли вакцинацію, зобов'язані на два тижні піти на карантин. Такі самі правила застосовуються для мандрівників з Бразилії, Індії та ПАР. Інші прибулі зобов'язані надати або цифровий COVID-сертифікат ЄС, або негативний ПЛР-тест на коронавірус.

AP нагадує, що в січні за кількістю заражень COVID-19, що фіксуються на тиждень, Португалія була найбільш постраждалою від пандемії країною світу. Однак тривалий локдаун зміг стримати поширення хвороби. З початку пандемії в країні діагностували близько 870 тис. випадків коронавірусу, приблизно 17 тис. заражених померли.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА