20:40 29.06.2021

Фінські вболівальники привезли на батьківщину "дельта" штам коронавірусу з Росії, влада розглядає варіант введення нового локдауну

2 хв читати
Фінські вболівальники привезли на батьківщину "дельта" штам коронавірусу з Росії, влада розглядає варіант введення нового локдауну

Фінські вболівальники, котрі відвідували російський Санкт-Петербург, де проходив футбольний матч Фінляндія-Бельгія, завезли на батьківщину новий штам коронавірусу "дельта", внаслідок чого в країні можуть ввести новий локдаун, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на фінські ЗМІ.

"Влада Фінляндії не виключає введення в країні нового локдауну - після того, як футбольні вболівальники, що повернулися з Росії, завезли в країну новий "індійський" штам коронавірусу, який отримав назву "Дельта", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через перевантаження прикордонних пунктів сотні фінських фанатів повернулися в країну без тестування на вірус.

Як повідомляють журналісти, ситуація з коронавірусом в Росії загалом погіршується, на тлі чого побоювання в зв'язку з імовірним завезенням вірусу з РФ звучать і в Швеції, збірна якої також грала один із матчів у Санкт-Петербурзі.

"Наступними можуть стати Іспанія і Швейцарія, збірним яких належить 2 липня зіграти на стадіоні "Газпром Арена" матч 1/4 фіналу. Організатори чемпіонату вже заявили, що не мають наміру переносити гру в інше місце, а в УЄФА це питання "навіть не обговорювалося", - зазначають журналісти.

З посиланням на своїх іноземних колег вони уточнюють, що ймовірною причиною масового зараження фінів у РФ могло стати недотримання карантинних обмежень, як місцевим населенням, так і прибулими вболівальниками, які відвідували заклади громадського харчування в Санкт-Петербурзі.

Зазначається також, що свою роль могла зіграти і "неготовність фінських прикордонників до пропуску і тестування на коронавірус тисяч уболівальників, які поверталися в країну, в результаті чого сотні людей пройшли кордон без тесту".

"Там була така юрба, що 800 людей протестувати просто не встигли. Чи то не було обладнання, чи то персоналу. Їм сказали: вранці йдіть не на роботу, а на тест. Багато так і зробили, але не всі, звичайно", - заявив з цього приводу незалежний фінський журналіст Еса Туомінен.

Він додав, що ніхто не звинувачує в події Росію або УЄФА, оскільки в усьому винно "недостатнє інформування людей і легковажність самих уболівальників".

"Інформування про серйозність ситуації в Санкт-Петербурзі було недостатнім, а хтось недооцінив ризики. В результаті сталося так, як сталося: вони пили, танцювали, обнімалися один із одним. Тепер нам загрожує нова хвиля, причому йдеться про штам "Дельта", який поширюється дуже легко", - наголосив журналіст.

Як зазначається, ввечері у вівторок директор Інституту охорони здоров'я Фінляндії Міка Сальмінен заявив журналістам, що через новий спалах коронавірусу уряд країни буде змушений відкласти новий етап ослаблення обмежень, пов'язаних з коронавірусом.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА