13:21 30.06.2021

Дамбу на 107-му км Північно-Кримського каналу споруджено на 80%, достатньо, щоб не пустити дніпровську воду до Криму, - Кориневич

1 хв читати

Постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим (АРК) Антон Кориневич заявив, що будівництво дамби в Херсонській області на 107-му кілометрі Північно-Кримського каналу завершено на 80%, чого цілком достатньо, щоб не пустити дніпровську воду на тимчасово окуповану територію півострова.

"Капітальна дамба на 107-му кілометрі готова на 80%. На 20% вона не добудована, оскільки немає відповідного бюджетного фінансування ... Станом на зараз капітальної дамби на 80% вистачає, щоб не дати воді потрапити в Крим. Якщо щось раптово станеться з дамбою на 91-му кілометрі, то дамба на 107-му кілометрі свою роботу виконає", - заявив Кориневич у середу в Києві на брифінгу за підсумками двох років роботи команди представництва президента в АР Крим.

За його словами, співробітники представництва президента України в АР Крим перебувають у постійній комунікації з керівництвом Північно-Кримського каналу. "Нічого не прорвало, вода в Крим не тече", - додав він.

Він також зазначив, що подання дніпровської води на тимчасово окуповану територію Криму та м. Севастополя стане можливою тільки після деокупації півострова, що чітко зафіксовано в Стратегії деокупації та реінтеграції регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА