19:02 30.06.2021

До суду направлено кримінальні провадження проти керівництва ініціативних груп "Українського вибору" в Криму

2 хв читати
До суду направлено кримінальні провадження проти керівництва ініціативних груп "Українського вибору" в Криму

Слідчі Служби безпеки України завершили досудове розслідування у кримінальних провадженнях щодо двох керівників ініціативних груп громадського руху "Український вибір" Івана Комелова та Олександра Синявського, яких підозрюють в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя.

Як повідомляється на сайті СБУ, досудовим розслідуванням встановлено, що фігуранти входили до складу незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя" (один очолював його територіальний підрозділ, інший - його підрозділ "Слов'янський щит") і за злочинну діяльність були нагороджені представниками держави-окупанта відомчими медалями "За повернення Криму".

У свою чергу у прес-службі прокуратури Автономної Республіки Крим повідомляють, що за результатами проведення спеціального попереднього розслідування направили до суду обвинувальні акти щодо обох вищезазначених осіб. Дії одного з них кваліфіковані за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 2 ст. 260 (участь у непередбачених законом збройних формуваннях) Кримінального кодексу України, іншого - за ч. 1 ст. 111 КК.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що представники Всеукраїнського громадського руху "Український вибір - Право народу"... своїми діями активно сприяли окупації Кримського півострова", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, ватажок "Слов'янського щита" здійснював організацію патрулювання вулиць міста Севастополя для виявлення та затримання проукраїнськи налаштованого населення півострова, забезпечував "підлеглих" зброєю, контролював діяльність незаконно створених на території півострова блок-постів, де особисто проводив перевірку документів місцевого населення та незаконно обшукував транспортні засоби. Інший обвинувачений здійснював організаційно-координаційні заходи з облоги та подальшого захоплення штабу ВМС ЗСУ, організовував і контролював патрулювання міста, зокрема вокзалів, медичних закладів і телерадіокомпаній.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА