19:54 30.06.2021

Регулятор ініціює розслідування правоохоронними органами діяльності керівництва "Миколаївобленерго"

2 хв читати
Регулятор ініціює розслідування правоохоронними органами діяльності керівництва "Миколаївобленерго"

Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), на засіданні в середу ухвалила рішення направити до Фонду держмайна (ФДМ) України, Генеральної прокуратури України та інших правоохоронних органів матеріали щодо заподіяння збитків АТ "Миколаївобленерго" посадовими особами компанії.

Як повідомляється на сайті Комісії, таке рішення ухвалено на підставі планової перевірки діяльності АТ.

Регулятор ухвалив рішення про зниження тарифу на розподіл електроенергії "Миколаївобленерго" протягом 2021-2023 років на загальну суму понад 240 млн грн, до якої включені 182,5 млн грн суми надлишково отриманого доходу компанією у 2019-2020 роках і 58 млн грн профіциту коштів, отриманих від приєднання замовників до електромереж за той самий період.

Крім того, комісія наклала штраф на "Миколаївобленерго" за порушення ліцензійних умов з розподілу електроенергії на суму 170 тис. грн замість спочатку запланованого штрафу 1,7 млн грн.

"Я не бачу сенсу накладати максимальний штраф на фактично державне підприємство. Я запропонував би навпаки: авансом застосувати мінімальний штраф 170 тис. грн, але ми бачимо в перевірці ознаки зловживань з боку посадових осіб і навіть ознаки корупційних дій", - зазначив під час засідання голова НКРЕКП Валерій Тарасюк.

За його словами, "Миколаївобленерго", зокрема, підключало за заниженою ціною споживачів до мережі, завдаючи відповідних збитків підприємству.

"Тому суму штрафу давайте знизимо, проте обов'язково звернемося до правоохоронних органів, які мають розслідувати ці питання і притягнути до відповідальності винних осіб, якщо це буде доведено", - запропонував Тарасюк комісії.

За інформацією НКРЕКП, під час перевірки діяльності "Миколаївобленерго" було виявлено низку порушень, зокрема у звітуванні щодо дотримання стандартів якості, виконання інвестиційних програм за 2019-20 рр. і отримання компанією додаткового доходу за той самий період. Також був зафіксований профіцит коштів від надання послуг з приєднання до електричних мереж.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України розпорядженням №110-р від 15 лютого цього року погодив покладання виконання обов'язків генерального директора АТ "Миколаївобленерго" на Сергія Клочка, який раніше входив до правління "Черкасиобленерго", а в 2015-2020 роках обіймав посаду першого віце-мера Умані.

Державі в особі Фонду держмайна належить 70% акцій "Миколаївобленерго".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

Пил із Сахари дістався території України – Гідрометцентр

"єЧергу" для автобусів запущено на 10 українсько-молдовських пунктах пропуску

Міноборони створило Офіс підтримки коаліцій для забезпечення системного управління військовою допомогою від партнерів

Спровоковану ворожим артобстрілом пожежу в Куп'янську ліквідовано, незважаючи на загрозу повторних обстрілів

Суд визнав наявність російського громадянства в колишньої топпосадовиці Мін'юсту Прилуцької

Грузія продовжила термін перебування українців без візи до трьох років

У західних областях України в четвер удень 9-14°; на решті території 17-22°

У Києві очікують, що законопроєкт про допомогу Україні Байден підпише негайно – Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА