10:40 01.07.2021

"Голос" вимагає відновлення державного фінансування партії

2 хв читати
"Голос" вимагає відновлення державного фінансування партії

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) має негайно відновити державне фінансування партії "Голос" згідно з відповідним рішенням апеляційного суду, заявляють у політсилі.

"30 червня 2021 року було завершено розгляд апеляції НАЗК на рішення суду першої інстанції. Суд підтвердив, що рішення НАЗК про призупинення державного фінансування партії було перевищенням повноважень агентства", - йдеться в заяві політсили, оприлюдненій у четвер.

У партії "Голос" зазначають, що "завжди сумлінно дотримувалися антикорупційного законодавства, не порушили жодних законів і правил, і відстояли свою правоту".

Як повідомлялося, НАЗК у 2020 році призупинило до усунення порушень фінансування парламентських політичних партій "Батьківщина" і "Голос" у зв'язку із зазначенням недостовірних відомостей у звітах.

Зокрема, НАЗК встановило, що партія "Голос" оформила низку договорів із фізичними особами-підприємцями на суму майже 1,1 млн грн щодо послуг, виконання яких документально належно не підтверджено. Серед таких послуг - медійний моніторинг, пошук інформації, соціологічні дослідження.

Партія "Голос" просила суд скасувати наказ НАЗК від 23 грудня 2020 року, яким було призупинено державне фінансування статутної діяльності політпартії. Серед інших вимог позову - визнати протиправними дії НАЗК зі складання висновку про результати аналізу звіту про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру зазначеної партії.

29 січня 2021 року Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) відкрив провадження за позовом політичної партії "Голос" до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Суд ухвалив рішення розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Біля Дніпра дві пожежі після ракетного удару РФ, пошкоджений інфраструктурний об'єкт - ОВА

Боррель: Ми повинні дістати Patriot з ангарів, де вони стоять "про всяк випадок", і передати їх Україні

Сирський і головком Об'єднаних сил НАТО в Європі Каволі обмінялися думками щодо тактичної ситуації на полі бою

Останній дзвоник у школах Києва пролунає 31 травня

ЗСУ знищили низку об'єктів на військовому аеродромі в Джанкої - ГУР

Ворог намагається захопити Часів Яр, закидає місто КАБами й не зважає на свої втрати - ОСУВ "Хортиця"

Найближчі дні в Україні будуть прохолодними та дощовими, в суботу подекуди нічні заморозки

Армія РФ завдала ракетного удару по Дніпровському району, є постраждалі, зафіксовано загоряння - голова ОВА

Кулеба - союзникам: Системи Patriot і SAMP/T потрібні вже сьогодні для порятунку життя людей і економіки

Перші 13 із 60 ветеранів з ампутаційними пораненнями відбули до Берліна для встановлення сучасних інноваційних протезів - мер Києва

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА