11:11 01.07.2021

На Житомирщині викрили махінації з нерухомістю Міносвіти

2 хв читати
На Житомирщині викрили махінації з нерухомістю Міносвіти

Кіберспеціалісти Служби безпеки України викрили державного реєстратора, який незаконно передав права на майно Міністерства освіти і науки України та одного з вищих навчальних закладів Житомира фізичній особі.

"Державний реєстратор незаконно втрутився в реєстр прав і вивів із держвласності об'єкт нерухомого майна. Це комплекс у центрі міста площею 1200 квадратних метрів, а орієнтовна вартість його - майже 9 млн грн", - повідомляє прес-центр СБУ.

Як встановило слідство, державний реєстратор однієї з сільських рад Житомирської області у 2019 році несанкціоновано вніс зміни до Реєстру речових прав на нерухоме майно. На підставі підроблених документів незаконно передав права на майновий комплекс фізичній особі. Пізніше це майно було перереєстровано на місцеву комерційну структуру.

Колишньому державному реєстратору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 365-2 (зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) і ч. 1 ст. 362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Перевіряється інформація про можливу причетність фігуранта справи до інших угод із державним і комунальним майном.

Постановою Господарського суду Житомирської області на майновий комплекс накладено арешт.

На підставі матеріалів СБУ Житомирська обласна прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України та державного вишу щодо скасування незаконних дій держреєстратора та повернення об'єкта нерухомого майна в державну власність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА