12:48 01.07.2021

Чартери "МАУ" в Анталію затримуються через проблеми зі слотами з боку Туреччини, пасажири забезпечені харчуванням

2 хв читати
Чартери "МАУ" в Анталію затримуються через проблеми зі слотами з боку Туреччини, пасажири забезпечені харчуванням

Вимушені затримки чартерних рейсів в Анталію (Туреччина) зумовлені проблемами на стороні Туреччини через підвищений попит на напрямок, повідомила авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ", Київ).

"Вимушені затримки чартерних рейсів до Анталії (виліт за розкладом в ніч на 1 липня 2021 року) зумовлені різким сезонним збільшенням кількості рейсів, а також відновленням авіасполучення Туреччини із РФ, що спричинило суттєве ускладнення слотрегулювання. У зв’язку з цим авіаційний регулятор Туреччини не зміг забезпечити обробку запитів на виконання польотів завчасно", - заявила авіакомпанія в четвер.

За даними "МАУ", затримки стосуються чартерних рейсів Київ - Анталія, Харків - Анталія і Львів - Анталія.

"Авіаперевізник та авіаційний регулятор Туреччини роблять усе можливе для оперативного відновлення чартерного авіасполучення МАУ з Анталією протягом дня", - наголошується в повідомленні.

У "МАУ" повідомили, що пасажирам затриманих рейсів надано всю необхідну допомогу. Зокрема, всіх, хто мав відлетіти з Києва, Харкова та Львова, забезпечили гарячим і холодним харчуванням.

"Пасажирів, які чекали на повернення до Києва на зазначених рейсах у зворотному напрямку з Туреччини частково перевезено до готелів, забезпечено харчуванням та буде організовано трансфер під новий час вильоту", - наголошується в повідомленні.

Як зазначають у "МАУ", в літньому сезоні-2021, з огляду на обмежені можливості туристичних перельотів до країн Європи, увага українських туристів зосередилася, зокрема, на курортах Туреччини. Уточнюється, що в червні 2019 року "МАУ" здійснила 202 чартерних рейси до цієї країни, у 2020-му - 166, а в червні 2021-го - 505 рейсів.

"Треба також враховувати нинішнє зростання кількості рейсів до Туреччини і з низки інших країн – у сукупності такі тенденції й зумовили неочікувані ускладнення на напрямку", - зазначають в авіакомпанії.

Як повідомлялося, низка авіарейсів до/з Анталії (Туреччина) з кількох українських аеропортів затримується. Пасажирів зазначених рейсів просять відстежувати час вильоту на онлайн-табло.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА