11:12 03.07.2021

Український катер морської охорони буксирує риболовецьке судно, екіпаж не постраждав – прикордонна служба

2 хв читати
Український катер морської охорони буксирує риболовецьке судно, екіпаж не постраждав – прикордонна служба

Риболовецьке судно, яке вночі подало сигнал лиха в Чорному морі, буксирує в Очаків катер морської охорони Державної прикордонної служби України "Балаклава".

"Пост технічного спостереження "Чорноморськ" Одеського прикордонного загону зреагував на повідомлення, яке з'явилося в радіоефірі о 02:40. За відкритими каналами Міжнародної морської безпеки від екіпажу цивільного судна, що прямував у напрямку Грузії, надійшла інформація про фелюгу, яка сигнальними ракетами передає сигнал лиха. Катер морської охорони Держприкордонслужби "Балаклава" негайно вийшов у зазначений район", – повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Прикордонники виявили знеструмлене рибальське судно, що втратило керування, за 25 морських миль на південь від Тендрівської коси. За словами капітана судна, рибалки в установленому порядку оформили вихід на промисел з Очакова, проте через деякий час сталася технічна несправність і знеструмлене судно втратило керування. Вітром його почало відносити у відкрите море. Екіпаж подав сигнал лиха.

Наразі катер "Балаклава" буксирує судно в порт Очаків.

"До речі, жодних російських військових або прикордонних кораблів, які за повідомленнями деяких інформаційних ресурсів прийшли на допомогу українським рибалкам, екіпаж "Балаклави" не помітив", – зазначають у Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, українська фелюга з чотирма рибалками на борту подала сигнал лиха через відмову двигуна. У Росморрічфлоті заявили, що ракетний катер "Ивановец" Чорноморського флоту, що перебував найближче до місця аварії, прийняв сигнал і був направлений в район перебування українського судна.

У Міноборони України спростували цю заяву, повідомивши, що за даними Головного управління розвідки ракетний крейсер "Ивановец" ЧФ і прикордонний сторожовий корабель "Безупречный" прикордонної служби ФСБ РФ до українського судна не наближалися, незважаючи на отримання сигналу SOS.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА