21:45 04.07.2021

Повстанці в ефіопському регіоні Тиграй погодилися на припинення вогню, але висунули низку умов

2 хв читати
Повстанці в ефіопському регіоні Тиграй погодилися на припинення вогню, але висунули низку умов

"Сили оборони Тиграй", які ведуть у цьому регіоні Ефіопії боротьбу проти центральної влади, в неділю оголосили, що при дотриманні низки умов погоджуються на припинення вогню, яке ефіопський уряд оголосив в односторонньому порядку цього тижня, повідомляє газета "Аль-Ахрам".

Раніше повідомлялося, що уряд озвучив таку ініціативу після того, як повстанці захопили Мекеле - адміністративний центр Тиграя. Уряд запропонував, щоб перемир'я діяло аж до закінчення посівної кампанії, яка завершується у вересні.

У свою чергу командування "Сил оборони Тиграя" заявило про згоду на перемир'я в разі відсутності наступальних дій з боку урядових військ.

"Поки у нас надійна гарантія, що безпека наших людей не буде під загрозою через другу серію атак, ми в принципі схвалюємо режим припинення вогню", - йдеться в заяві "Сил оборони Тиграя".

Крім того, повстанці закликали притягти до відповідальності прем'єр-міністра Ефіопії Абій Ахмеда Алі і президента Сахле-Ворк Зевде за "шкоду, якої вони завдали", створити незалежну комісію ООН для розслідування "жахливих злочинів", скоєних під час конфлікту в регіоні Тиграй, забезпечити доставку гуманітарної допомоги і безпечне повернення в Тиграй переміщених осіб.

Також повстанці зажадали прибрати з цієї зони сили Еритреї та бійців з сусіднього регіону Амхара: всі вони надавали допомогу урядовим військам під час конфлікту в регіоні Тиграй.

"Народний фронт звільнення Тиграй" (НФЗТ), що мав правлячі позиції в Ефіопії з 1991 по 2018 рік, пішов в опозицію після приходу до влади чинного прем'єр-міністра. НФЗТ вимагав від федеральної влади не втручатися в справи регіону та в вересні 2020 року провела вибори до місцевих органів влади. Уряд Ефіопії оголосив їх незаконними. З листопада 2020 року в регіоні розгорівся конфлікт. Багато членів НФЗТ потім приєдналися до нової військової структури - "Сил оборони Тиграя".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА