11:41 05.07.2021

Глава МЗС України назвав тестом для держав участь у Кримській платформі

1 хв читати
Глава МЗС України назвав тестом для держав участь у Кримській платформі

Участь держав у Кримській платформі - це тест про те, з ким вони в питанні окупованого Криму, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Ми знаємо, що Росія шантажує та погрожує іншим країнам, вимагаючи не брати участі в платформі. Деяким вкрай важко під цим тиском Москви. На цьому тлі участь держав у Кримській платформі - це дуже простий тест про те, з ким вони в питанні окупованого Криму - з Росією та агресією чи з Україною та міжнародним правом?" - сказав Кулеба на всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика" в Києві у понеділок.

Міністр наголосив, що Кримська платформа - це найкрасномовніший доказ ініціативної зовнішньої політики України.

"Президент України з першого мого дня на посаді міністра поставив запитання: як повертатимемо Крим? З його ініціативи МЗС розробило концепцію платформи і буквально через півтора місяця ми побачимо її успіх", - зазначив Кулеба.

Як повідомлялося, Кримська платформа - це міжнародна майданчик, покликаний об'єднати зусилля для реінтеграції та деокупації Кримського півострова. Установчий саміт платформи відбудеться 23 серпня у Києві. Низка країн вже відкрито висловили бажання приєднатися до роботи платформи, зокрема, Словаччина, Туреччина, Польща тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА