13:40 05.07.2021

У саміті "Кримської платформи" візьмуть участь кілька десятків країн - Джапарова

2 хв читати
У саміті "Кримської платформи" візьмуть участь кілька десятків країн - Джапарова

Перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова повідомила, що участь у саміті "Кримської платформи", який відбудеться в Києві в серпні поточного року, візьмуть кілька десятків країн.

Водночас, за словами Джапарової, перелік країн поки що не розкривається, оскільки РФ включила всі важелі впливу та шантажу, щоб дискредитувати "Кримську платформу" й мінімізувати відвідування країнами саміту.

"Наразі є три категорії країн. Перша категорія - це ті, які офіційними нотами підтвердили свою участь. Це чимала кількість країн. Друга категорія - країни, які в робочому порядку підтвердили участь і визначаються з рівнем участі – першої або другої особи в державі чи міністра закордонних справ. Третя категорія - ті, які ще визначаються з самою участю", - заявила Джапарова під час окремого брифінгу для журналістів на всеукраїнському форумі "Україна 30. Міжнародна політика" в понеділок у Києві.

"Це буде кілька десятків країн (які візьмуть участь - ІФ)", - додала вона.

Джапарова також уточнила, що "Німеччина і Франція належать до другої категорії країн".

За її словами, саміт "Кримської платформи" відбудеться на території КВЦ "Парковий" у Києві й завершиться підписанням великого документа.

"Саміт завершиться підписанням амбітного документа - "Кримської декларації" або "Кримської хартії". Ми зараз працюємо з партнерами над назвою", - повідомила вона, додавши, що документ фактично окреслить і кодифікує політику невизнання окупації Криму Росією, чітко вкаже, ким є Російська Федерація, якої шкоди вона завдає в Криму і які наслідки на неї чекають.

Як повідомлялося, "Кримська платформа" - це міжнародний майданчик, покликаний об'єднати зусилля для реінтеграції та деокупації Кримського півострова. Установчий саміт платформи відбудеться 23 серпня в Києві. Деякі країни вже відкрито висловили бажання приєднатися до роботи платформи, зокрема Словаччина, Туреччина, Польща тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА