07:46 07.07.2021

Венедіктова обговорила з делегацією ПАРЄ реформу прокуратури і системи юстиції

2 хв читати
Венедіктова обговорила з делегацією ПАРЄ реформу прокуратури і системи юстиції

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч зі співдоповідачами Комітету Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з питань дотримання обов'язків і зобов'язань державами-членами Ради Європи Альфреда Хеєром і Біргіром Торарінссоном, сторони обговорили реформу прокуратури і системи юстиції, процес відбору в органи прокуратури, повідомили в Офісі генпрокурора.

Говорячи про реформу прокуратури, Ірина Венедіктова наголосила: "Ми можемо з гордістю сказати, що реформа прокуратури - одна з найуспішніших в Україні. І ми не зупинилися на кадровому перезавантаженні на усіх рівнях, ми самі запропонували парламенту внести зміни до законодавства, щоб усі прокурори і надалі проходили кількарівневу перевірку їх професійного рівня та доброчесності, приходячи в прокуратуру. Це забезпечить справедливу процедуру і рівні умови для всіх", - сказала генпрокурор.

Вона також додала, що наразі розробляються стандарти роботи прокурорів, нові етичні правила і дисциплінарні процедури для них, а також "працюємо над відновленням органів прокурорського самоврядування, які зможуть забезпечити реальну незалежність".

В ході обговорення реформи системи юстиції сторони погодилися, що цей процес вимагає часу і виваженості. Генеральний прокурор також зазначила, що існує "амбітний план - створення Концепції розвитку кримінальної юстиції та органів правопорядку. Вже почали консультації з РНБО, колегами-правоохоронцями, міжнародними експертами, щоб зробити дійсно глобальний документ-дороговказ".

Крім того, Венедіктова наголосила, що прокуратура відновила свою координаційну функцію і проведення координаційних нарад правоохоронних органів вже покращило результативність розслідування кримінальних проваджень. Серед пріоритетних для прокуратури напрямів: антикорупційна боротьба, воєнні злочини та справи Майдану, протидія правопорушенням проти довкілля, протидія домашньому насиллю, захист інвестицій, громадських активістів та журналістів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА