15:04 08.07.2021

У болгарському Археологічному музеї Несебра з'явився україномовний аудіогід

2 хв читати
У болгарському Археологічному музеї Несебра з'явився україномовний аудіогід

В Археологічному музеї Несебра (Болгарія) в рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської відбувся запуск україномовного аудіогіда.

Як повідомляє прес-служба президента в четвер, це вже 23 україномовний аудіогід, запущений у рамках проекту першої леді з культурної дипломатії.

"Запуск україномовних аудіогідів наразі є ключовим напрямом культурної дипломатії. У розпал туристичного сезону ми запускаємо перший україномовний аудіогід на території Чорноморського узбережжя Болгарії. Запрошую українських туристів та всіх охочих, хто володіє українською мовою, відвідати Археологічний музей Несебра", - заявила Зеленська.

Зазначається, що музей Несебра присвячений історії стародавнього міста Месемврія (назва міста Несебр до 1934 року). Несебр розташований на південному сході Болгарії, на узбережжі Чорного моря. Місто є одним із найпопулярніших туристичних об’єктів у країні. Сам музей був створений у 1956 році. Він є частиною музейного комплексу "Стародавній Несебр", до якого також входить етнографічний музей та п’ять церков.

В Археологічному музеї представлена постійна експозиція "Несебр крізь століття", яка містить численні пам'ятники культури, пов'язані з історією античної Месемврії та середньовічного Несебра.

"Голосом" аудіогіда стала українська письменниця Анна Багряна, яка живе в Софії. Реалізація першого україномовного аудіогіда в Болгарії здійснювалася завдяки плідній співпраці Міністерства закордонних справ, Посольства України в Болгарії та співробітників Археологічного музею Несебра", - наголошують в Офісі президента.

Там додають, що в рамках проекту першої леді з культурної дипломатії до кінця року планується запустити ще приблизно 10 аудіогідів у різних країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА