12:01 09.07.2021

На Херсонщині судитимуть агронома, через якого загинули 218 сірих журавлів

1 хв читати
На Херсонщині судитимуть агронома, через якого загинули 218 сірих журавлів

Каховські правоохоронці передали до суду обвинувальний акт щодо агронома, який порушив встановлені правила боротьби зі шкідниками та хворобами рослин, що призвело до загибелі 218 червонокнижних сірих журавлів, повідомляє прес-служба Херсонської облпрокуратури у п'ятницю.

"У період із грудня 2020 року до січня 2021 року агроном підприємства допустив порушення правил, встановлених для боротьби зі шкідниками, ігноруючи та порушуючи вимоги застосування пестицидів (розкладання у житлові нори гризунів), здійснив роботи із боротьби з гризунами на полях шляхом механічного розкидання на поверхні землі на полях поблизу території біосферного заповідника "Асканія-Нова", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що внаслідок поїдання птахами зерен пшениці, оброблених відповідними пестицидами, на території біосферного заповідника загинули 218 сірих журавлів, занесених до Червоної книги України, чим державі було завдано матеріальних збитків на суму 3 млн 270 млн грн.

Уточнюється, що агронома обвинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ст. 247 Кримінального кодексу України.

"Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді сплати штрафу в розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на термін від ста двадцяти до двохсот годин, або обмеження волі на термін до двох років", - резюмують правоохоронці.

Як повідомлялося, у січні цього року правоохоронці розпочали розслідування факту вимирання червонокнижних журавлів у заповіднику "Асканія-Нова" (Херсонська обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА