14:31 19.07.2021

Зеленський ознайомився із ситуацією у сфері безпеки на кордоні з Абхазією

1 хв читати
Зеленський ознайомився із ситуацією у сфері безпеки на кордоні з Абхазією

Президент України Володимир Зеленський під час робочого візиту до Грузії для участі у "Батумській міжнародній конференції" ознайомився з ситуацією у сфері безпеки на кордоні з окупованою Абхазією, повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомляється, Зеленський пройшовся Інгурським мостом, який на сьогодні є єдиним пунктом пропуску в регіоні, де поспілкувався з представниками Моніторингової місії Євросоюзу в Грузії.

За словами керівника місії Марека Щігела, робота пункту пропуску була обмежена у зв'язку з пандемією COVID-19, через що місцеві мешканці відчували суттєві труднощі. Щодня цей пункт пропуску перетинають до 2 тис. осіб. Він також повідомив, що самопроголошена "влада" Абхазії та "Південної Осетії" відмовляє місії в допуску на контрольовану ними окуповану територію Грузії.

Як зазначив президент, під час відвідування спостережного пункту Абастумані він мав можливість побачити, як триває окупація частини суверенної території цієї країни.

"В Абхазії нарощується військова присутність РФ, порушуються права громадян", - сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що Україна та Грузія єдині у своїх ініціативах щодо повернення тимчасово окупованих територій на майданчиках провідних міжнародних та регіональних організацій.

Він запевнив, що Україна та Грузія є дружніми державами і стратегічними партнерами, обопільно підтримують територіальну цілісність і суверенітет один одного, тому спільно працюватимуть для деокупації своїх територій та реалізації прагнень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА