13:24 21.07.2021

У Рівному проведуть позапланову перевірку хімічно небезпечних підприємств

2 хв читати
У Рівному проведуть позапланову перевірку хімічно небезпечних підприємств

У Рівному в середу відбулося оперативне засідання комісії техніко-економічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) через ситуацію, яка склалася на підприємстві "Рівнеазот", повідомив міський голова Олександр Третяк.

"За результатами засідання комісія прийняла рішення провести позапланову перевірку хімічнонебезпечних підприємств міста, перевірити також і потенційно небезпечні об’єкти (з масовим перебуванням людей), які працюють на території громади. Вирішено провести симуляційні навчання щодо реагування у НС. Також навчання пройдуть нові керівники Рівненського міськвиконкому та їх працівники", - написав Третяк у соцмережі Facebook.

Він наголосив, що буде проведено окреме розслідування з огляду на те, що керівництво підприємства не звернулося до рятувальників.

"Кричущим є той факт, що керівництво підприємства "Рівнеазот" не повідомило рятувальників, поліцію чи органи місцевого самоврядування про надзвичайну ситуацію, що сталася. Працівники ДСНС самостійно, без виклику виїхали на місце події. А на лінію "102» надійшов виклик не від спеціалістів чи працівників хімічного підприємства, а від невідомої особи. Це стане предметом окремого розслідування: чому не спрацювала система оповіщення та чому відповідні служби не було проінформовано", - зауважив Третяк.

Як повідомлялося, "Рівнеазот" повідомив про надзвичайну ситуацію на підприємстві у вівторок - розгерметизацію трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти, внаслідок якої стався разовий викид нітрозних газів у незначній кількості на території заводу.

У Міністерстві внутрішніх справ України підтвердили інформацію про відсутність жертв і постраждалих.

За даними ДСНС, концентрація газу в повітрі внаслідок витоку на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у вівторок уп'ятеро нижча за рівень, небезпечний для людини, а загрози довкіллю в результаті події немає. "За інформацією лабораторного центру, небезпечний рівень газу становить 5 мг на куб повітря. На момент витоку газу концентрація становила 1 мг на куб. м", - повідомили у відомстві.

За інформацією головного санітарного лікаря Рівненської області Романа Сафонова, показники забруднення атмосферного повітря в Рівному після витоку газу на заводі мінеральних добрив "Рівнеазот" у нормі.

Згідно із заявою голови Рівненської обласної державної адміністрації Сергія Коваля, після проведення замірів у чотирьох точках: селах Городок, Караєвичі, Обарів, а також у Рівному на вул. Млинівській місцевим гідрометцентром перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду азоту в повітрі не виявлено.

На території населених пунктів вміст діоксиду азоту 0,031-0,074 мг/м куб. при гранично допустимій концентрації 0,2 мг/м куб. і оксиду азоту 0,029 - 0,048 мг/м куб., при гранично допустимій концентрації - 0,4 мг/м куб.

У середу вранці триває відбір ґрунтів для проведення екоекспертизи біля ПрАТ "Рівнеазот" і в населених пунктах поблизу підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА