16:38 22.07.2021

Порошенко про "Північний потік-2": Міжнародні партнери повинні побачити сильну й об'єднану Україну, яка не сприймає "договорняків" за спиною

3 хв читати
Порошенко про "Північний потік-2": Міжнародні партнери повинні побачити сильну й об'єднану Україну, яка не сприймає "договорняків" за спиною

Будівництво "Північного потоку-2" наразі не завершено остаточно, це означає, що припиняти боротьбу проти нього зарано, вважає п'ятий президент України, народний депутат, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

"Доки не завершено будівництво "Північного потоку-2", доки не сертифіковано весь газопровід, доки ним не пішов газ - нічого не втрачено. Наші міжнародні партнери повинні побачити сильну та внутрішньо об'єднану Україну, яка не сприймає ніяких "договорняків" за своєю спиною. Яка не згодна на перспективу запуску "Північного потоку-2". Яка не підтримує домовленості між США і Німеччиною. Яка вимагатиме припинення добудови та запуску "труби Путіна" на тому етапі, де вона зараз є чи буде наприкінці серпня", - цитує Порошенка прес-служба "Євросолідарності".

Нардеп наголосив, що президент Зеленський у серпні має їхати до Вашингтона з підтримкою і опонентів нинішньої влади, і громадянського суспільства, експертного середовища, а також міжнародних друзів України.

"Мене не може не непокоїти так звана домовленість між США і Німеччиною щодо "Північного потоку-2". Замість одного виклику, яким дотепер був сам "Північний потік-2", тепер ми отримуємо два - додалося американсько-німецьке взаєморозуміння. Якщо згадати ще і про російського агресора, то ситуація видається досить загрозливою", - заявив п'ятий президент.

Він уточнив, що "Україну беруть у залізні лещата з усіх боків, тиснуть, закликаючи погодитися на "угоду", пропонують черговий Будапештський меморандум 2.0 без справді надійних, юридично зобов'язуючих гарантій для країни".

"Це ми все вже проходили і більше не віримо. Не буду нагадувати про те, що "Північний потік-2" - це загроза і для України, і для Європи, і для всієї трансатлантичної єдності. Це аксіома, про яку знають всі, але, схоже, підзабули у Берліні й Вашингтоні. Завдання України, спільно з нашими партнерами у Східній Європі, передусім країн Балтії та Польщі, на рівні парламентів, зокрема Конгресу США, чітко і твердо про це нагадати. Помиляються всі, навіть друзі, якими, я переконаний, для України є і залишатимуться і президент Байден, і канцлер Меркель", - повідомив Порошенко.

Він закликав нинішню владу припиняти звинувачувати міжнародних партнерів України в зраді та здачі інтересів, оскільки це саме те, чого "домагається Москва".

"Те, чого хочуть у Москві, - щоб ми через цей клятий "Північний потік-2" усі пересварилися, і тоді Україна дістанеться Путіну спокійно і без пострілів. Щоб уникнути цього руйнівного сценарію, зараз як ніколи потрібно продемонструвати силу, внутрішню стійкість, єдність і здатність боротися до кінця ", - наголосив Порошенко.

Він повідомив про те, що Зеленському необхідно їхати до Вашингтона й тиснути руку президенту Байдену, "маючи за спиною підтримку партнерів, яким не все одно, буде чи ні "Північний потік-2", друзів України, які переконуватимуть і Вашингтон, і Берлін своїми аргументами проти "путінського газопроводу", громадянського суспільства та експертного середовища в Україні, яке має в один голос вказувати на хибність американсько-німецької домовленості, а також підтримку опонентів чинної влади, які можуть нещадно критикувати та сперечатися всередині, але сьогодні повинні бути об'єднані спільною метою недопущення завершення будівництва "Північного потоку-2".

"Чим ближче до фінішу буде зірвана ця «сдєлка століття», на 99% чи 99,9%, тим сильнішим буде сигнал російському агресору про нашу боротьбу, єдність і солідарність, готовність колективного Заходу протидіяти корупційним впливам Кремля", - резюмував нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА