18:49 22.07.2021

ЮНЕСКО не оголосила Венецію об'єктом Світової спадщини в небезпеці

1 хв читати
ЮНЕСКО не оголосила Венецію об'єктом Світової спадщини в небезпеці

У ЮНЕСКО ухвалили рішення не включати Венецію до списку об'єктів Світової спадщини в небезпеці, повідомляють у четвер європейські ЗМІ.

Комітет Світової спадщини в четвер під час засідання, яке відбувається в китайському місті Фучжоу, зазначив, що відповідне рішення ухвалено завдяки запровадженій Італією забороні круїзним лайнерам заходити в центр Венеційської лагуни. Передбачається, що цей крок позитивно позначиться на збереженні лагуни.

Члени комітету додали, що італійська влада до грудня має представити доповідь щодо заходів, яких вживає для захисту екосистеми та історичної спадщини міста.

Міністр культури Італії Даріо Франческіні, у свою чергу, коментуючи рішення ЮНЕСКО, заявив, що вдалося "досягти першого важливого результату".

"Світова увага до Венеції має залишатися на високому рівні, і обов'язок кожного - це працювати для захисту лагуни", - сказав він.

У червні в ЮНЕСКО рекомендували включити Венецію до списку об'єктів Світової спадщини в небезпеці. Зазначалося, що пропозиція про внесення Венеції була пов'язана з наслідками масового туризму та з прибуттям великих круїзних лайнерів у мало пристосовану для них лагуну.

У свою чергу італійська влада регулярно попереджає, що місто може сильно постраждати від наслідків глобального потепління та підвищення рівня води в морі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА