20:13 25.07.2021

Генпрокуратура Афганістану розслідує факти вбивства мирних громадян на підконтрольній талібам території

1 хв читати
Генпрокуратура Афганістану розслідує факти вбивства мирних громадян на підконтрольній талібам території

Генеральна прокуратура Афганістану почала розслідування за фактами вбивств десятків жителів повіту Спін-Болдак провінції Кандагар, повідомили в неділю місцеві ЗМІ.

Зазначається, що йдеться про вбивство не менше ста мирних жителів. Повіт був захоплений бойовиками руху "Талібан" півтора тижні тому, після чого були зафіксовані вбивства мирних жителів.

Низка місцевих і зарубіжних ЗМІ раніше опублікували відеозаписи, на яких десятки членів руху "Талібан" бешкетували в місті, грабували будинки і захоплювали автомобілі.

Афганське міністерство внутрішніх справ обвинуватило талібів у вбивствах мирних жителів у Спін-Болдаку і заявило, що вони були вбиті без будь-якої причини.

Сьогодні ж міністерство закордонних справ Афганістану виступило з офіційною заявою, в якій вітало документальне підтвердження злочинів талібів міжнародними агентствами і наступні заходи.

"Міністерство закордонних справ Афганістану вітає нещодавній звіт "Хьюман Райтс Вотч" і інших перевірених незалежних джерел про документування насильства і злочинів талібів і рішуче засуджує ці злочини", - йдеться в заяві, опублікованій ввечері в неділю на офіційному сайті зовнішньополітичного відомства ІРА.

Уряд Афганістану закликав міжнародне співтовариство до співпраці з метою запобігання безчинств талібів і судового переслідування винних, щоб покласти край безкарності в Афганістані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

Байден: Буквально в найближчі кілька годин ми почнемо відправляти в Україну військову допомогу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА