18:10 26.07.2021

У Нідерландах через COVID-19 скасовують до 1 вересня музичні фестивалі тривалістю понад добу

2 хв читати
У Нідерландах через COVID-19 скасовують до 1 вересня музичні фестивалі тривалістю понад добу

Влада Нідерландів у зв'язку з недавнім зростанням захворюваності на COVID-19 ухвалила рішення скасувати на це літо музичні фестивалі, які тривають понад один день, повідомляють у понеділок західні ЗМІ.

"На жаль, нам доводиться продовжити нинішню заборону на фестивалі, що тривають понад 24 години, до щонайменше 1 вересня", - заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

Заборона, зокрема, торкнеться популярного фестивалю Lowlands.

У свою чергу в медичних службах країни зазначали, що в іншому випадку тестувати на наявність коронавірусу всіх відвідувачів фестивалів кожні 24 години було б занадто складно.

ЗМІ нагадують, що раніше в липні в Нідерландах відзначалося різке зростання захворюваності на COVID-19, яке переважно пов'язували із заразнішим штамом "Дельта". Однак останніми днями рівень захворюваності став стабілізуватися.

Водночас, зазначають ЗМІ, уряд послабив обмеження для поїздок Європою. Так, згідно з ухваленою в Нідерландах системою позначення епідеміологічної обстановки в різних країнах, більшість європейських держав опинилися або в "зеленій" (без обмежень на подорожі), або в "жовтій" (поїздки дозволені, але ризики є) категоріях. Але з 8 серпня мандрівники, що повертаються з країн "жовтої" категорії, зобов'язані надавати або довідку про вакцинацію чи про перенесений COVID-19, або негативний ПЛР-тест.

Згідно з даними статистичного сайту Worldometers, загалом у Нідерландах за час пандемії виявили понад 1,84 млн випадків коронавірусу, понад 17,8 тис. інфікованих померли.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА