07:50 27.07.2021

"Метінвест" задоволений перемогою в торгах з продажу виробничого комплексу Дніпровського меткомбінату

3 хв читати
"Метінвест" задоволений перемогою в торгах з продажу виробничого комплексу Дніпровського меткомбінату

Дніпровський коксохімічний завод (ДКХЗ), що входить до групи компаній "Метінвест" став переможцем торгів з продажу єдиного майнового комплексу Дніпровського металургійного комбінату (ДМК, Кам'янське) за 9,17 млрд грн (близько $340 млн).

Відповідно до прес-релізу "Метінвесту" в понеділок увечері, 26 липня в системі ProZorro відбулися торги за участю ДКХЗ як єдиного учасника. ДКХЗ переміг, спочатку запропонувавши суму значно вищу за стартову ціну торгів. Аукціон відбувся в рамках справи про банкрутство ДМК.

При цьому уточнюється, що єдиний майновий комплекс ДМК складається з обладнання, необхідного для виробництва металопродукції. Придбання також включає право користування землею і право працювати за ліцензіями та дозволами, виданими ДМК.

Відповідно до прес-релізу, близько 9 тисяч співробітників ДМК будуть переведені на роботу на ДКХЗ.

ДМК був одним із найбільших виробників сталі в Україні з металургійним виробництвом повного циклу. Виробничі потужності єдиного майнового комплексу ДМК включали 3,9 млн тонн сталі на рік.

"Купівля виробничого комплексу ДМК дозволить "Метінвесту" розширити продуктову лінійку, замінивши виробництво квадратної заготовки, сортаменту катанки, арматури і фасонного прокату, які раніше проводилися підприємством, яке перебуває на непідконтрольній Україні території, а також забезпечити квадратною заготівлею болгарське підприємство групи Promet Steel.

При цьому наголошується, що ДМК - один із найбільших покупців залізної руди і коксу у групи в Україні, що дає "Метінвесту" додаткову перевагу на всьому виробничому ланцюжку.

Також нагадується, що в травні 2021 року Антимонопольний комітет України надав дозвіл групі на концентрацію активів ДМК шляхом їх купівлі. Банкрутство ДМК було ініційовано у травні 2019 року за позовом одного з його кредиторів. Загальна сума заборгованості ДМК перед різними компаніями, яку визнав Господарський суд Дніпропетровської області, становить 87 млрд грн (близько 3,2 млрд доларів США). Станом на 26 липня 2021 року продаж активів ДМК на торгах - необхідна умова в рамках справи про банкрутство, направлена на запобігання зупинки виробництва і ліквідації підприємства.

Як повідомлялося, гірничо-металургійна група "Метінвест" через ДКХЗ придбає цілісний майновий комплекс (ЦВК) ДМК за 9,17 млрд грн за початкової ціни 8 млрд 395,39 млн грн.

ДМК перебував на санації в рамках процесу про банкрутство підприємства.

Також повідомлялося, що ДКХЗ володіє трьома доменними печами (ДП) - №№9, 1М і 12 - ЦВК ДМК, що входить у корпорацію "Індустріальний союз Донбасу" ("ІСД").

АМКУ 20 травня 2021 року дозволив "Метінвесту" опосередковано придбати ЦВК ДМК. При цьому АМКУ зобов'язав "Метінвест" реалізовувати на внутрішній ринок України не менше 12 тис. тонн чавуну товарного (чушкового) щорічно і за ринковими цінами.

ДМК спеціалізується на виробництві чавуну, сталі, прокату і товарів народного споживання.

Підприємство контролює корпорація "ІСД", заснована в 1995 році. Є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу. До складу корпорації входять Алчевський меткомбінат на НКТ, над яким втрачено контроль з кінця 2017 року, а також ДМК і меткомбінат ISD-Dunaferr (Угорщина). ISD-Huta Czestochowa (Польща) перебуває в процесі банкрутства і ІСД втратив контроль над підприємством. ПрАТ "Дніпровський коксохімічний завод виробляє коксохімічну продукцію.

Згідно зі звітом материнської компанії групи "Метінвест" за 2020 рік, Metinvest B.V. (Нідерланди) належить 100% акцій ДКХЗ.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля і виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, має мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків.

Основними акціонерами "Метінвесту"є група "СКМ"(71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), що спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА