07:56 27.07.2021

У штаті Каліфорнія всіх держслужбовців і медичних працівників зобов'яжуть зробити щеплення від COVID-19 або здавати аналізи

2 хв читати
У штаті Каліфорнія всіх держслужбовців і медичних працівників зобов'яжуть зробити щеплення від COVID-19 або здавати аналізи

Влада американського штату Каліфорнія схвалила рішення вимагати від усіх держслужбовців і медичних працівників або надати свідоцтва вакцинації від COVID-19, або щотижня проходити тестування на вірус, передає в понеділок агентство Associated Press (AP).

"Індивідуальний вибір не вакцинуватися тепер впливає на інших значним, руйнівним і смертельним чином", - заявив губернатор штату Гевін Ньюсом, оголошуючи про нову політику влади.

При цьому він пообіцяв, що штат Каліфорнія "не зупиниться просто на державних службовцях".

Нове правило почне діяти з серпня. За даними AP, в Каліфорнії - найбільш населеному штаті країни - проживає не менше 238 тис. службовців і як мінімум 2 млн працівників охорони здоров'я як у державному, так і в приватному секторах.

AP нагадує, що, хоча 62% жителів штату повністю вакциновані, рівні захворюваності і госпіталізацій в Каліфорнії ростуть, причому на більш заразний штам "дельта" коронавірусу припадає близько 80% виявлених випадків.

У штаті діють вимоги носити маску на робочому місці в разі відсутності доказів вакцинації. Однак губернатор Ньюсом, зазначає AP, демонструє небажання вводити нові обмеження після відновлення 15 червня економічної активності в штаті. При цьому у вересні губернатора чекають вибори, і як уточнює AP, на порядку буде переважно боротьба з епідемією в Каліфорнії: цей штат у 2020 році першим у країні ввів режим ізоляції, а закриття шкіл і комерційних підприємств тут тривало довше, ніж у багатьох інших штатах.

Раніше в понеділок повідомлялося, що в Нью-Йорку з вересня стане обов'язковою вакцинація від коронавірусу COVID-19 для всіх співробітників муніципальних служб. Мер міста Білл де Блазіо на прес-конференції говорив, що правило про обов'язкову вакцинацію для всього міського персоналу набуде чинності 13 вересня. Воно торкнеться, зокрема, поліцейських, пожежників і вчителів.

Також у понеділок стало відомо, що міністерство у справах ветеранів США стало першим федеральним відомством, яке зобов'язало вакцинуватися своїх співробітників від коронавірусу. Під вимогу зробити щеплення підпадають 115 тис. людей: у них є вісім тижнів, щоб пройти курс вакцинації, якщо вони ще не зробили цього.

Всього в США за час пандемії виявили понад 35 млн заражень коронавірусом, понад 626 тис. інфікованих померли. Одужали понад 29,5 млн осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА