15:01 28.07.2021

Київські правоохоронці перевіряють інформацію про мінування ЧАЕС

2 хв читати
Київські правоохоронці перевіряють інформацію про мінування ЧАЕС

Правоохоронці Київської області перевіряють анонімне повідомлення про мінування Чорнобильської атомної електростанції, яке надійшло на електронну пошту ЧАЕС.

"Інформація про те, що станеться вибух, надійшла на електронну пошту ЧАЕС. Співробітники повідомили про це до поліції та СБУ. Наразі відбувається перевірка інформації, на місці працюють вибухотехніки, кінологи, ДСНС", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ГУ Нацполіції Київської області.

Раніше член громадської ради при Державному агентстві України з питань управління зоною відчуження Ярослав Ємельяненко повідомив, що ЧАЕС "укотре "замінували", через що всі КПП Чорнобильської зони перекриті на в'їзд.

"Це пригальмувало роботу підприємств Чорнобильської зони. Сотні туристів вимушено очікують завершення заходів із безпеки. Більшість груп уже встигли заїхати до 30 км зони на момент повідомлення, але далі до центру зони у Прип'ять, Чорнобиль-2 і ЧАЕС потрапити вони не можуть", - написав Ємельяненко у Facebook.

Він зазначив, що зазвичай повідомленнями про мінування ЧАЕС "розважаються" сталкери.

"Я припускаю, що це може бути прямо пов'язано з останніми змінами законодавства про криміналізацію статті за нелегальне проникнення до зони відчуження", - наголосив член громадської ради.

Пізніше в прес-службі Державного агентства уточнили, що відразу ж після надходження інформації про мінування було створено оперативний штаб у складі представників експлуатуючої організації і підрозділів СБУ, НПУ, НГУ, ДСНС, який здійснює управління перевіркою цього повідомлення.

"На підприємстві оголошено режим аварійної готовності, вжито необхідних заходів щодо захисту персоналу, виконують заплановані заходи щодо запобігання терористичній загрозі", - резюмують у Держагенстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА