15:57 28.07.2021

Український політв'язень Яшар Шихаметов в окупованому Криму вимагає термінового медобстеження та лікування - омбудсмен

1 хв читати

Український політв'язень, кримський татарин Яшар Шихаметов, що перебуває в СІЗО в тимчасово окупованому Криму, вимагає термінового медичного обстеження та лікування, заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"У нього загострилися проблеми з серцем, печінкою та шлунком. До того ж на фоні хронічної гіпертонії, Яшар постійно страждає від сильних болів у нирках. Заплановане на червень 2021 року обстеження у спеціалізованій медустанові так і не відбулося. Адміністрація СІЗО №1 міста Сімферополя, де утримується наш співгромадянин, ігнорує його заяви про надання медичної допомоги", - написала омбудсмен на сторінці у Facebook.

Денісова наголосила, що незабезпечення необхідною медичною допомогою українця з боку адміністрації СІЗО є грубим порушенням ст.3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод, прирівнюється до тортур і нелюдського поводження, і статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження з ув'язненими, схвалених Економічною та соціальною радою ООН.

"Звертаюся до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново забезпечити Яшару Шихаметову медичне обстеження та надати необхідну меддопомогу з проведенням профільного лікування у спеціалізованій медичній установі", - наголосила вона.

Денісова закликала міжнародне співтовариство відреагувати на факти порушення прав Шихаметова і вжити всіх можливих заходів, щоб припинити тортури щодо українських громадян у місцях несвободи тимчасово окупованого Криму і РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА