10:45 29.07.2021

Янукович не є підозрюваним у "справі Межигір'я", стверджують його адвокати

2 хв читати
Янукович не є підозрюваним у "справі Межигір'я", стверджують його адвокати

Екс-президент України Віктор Янукович та його син Олександр Янукович у справі про майно резиденції "Межигір'я" підозрюваними не є, стверджують в адвокатському об'єднанні Aver Lex, коментуючи повідомлення Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Рішеннями Печерського районного суду від 08.10.2018 та 07.02.2018 однозначно встановлено, що ні Віктор Янукович, ні Олександр Янукович не є підозрюваними в цій справі - їм не лише не вручено підозри, а й самі підозри судом визнані необґрунтованими. НАБУ, називаючи наших клієнтів підозрюваними, поширює завідомо неправдиву інформацію, яка має бути негайно спростована", - зазначив адвокат Aver Lex Віталій Сердюк.

Він також нагадав, що 26 жовтня 2020 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС), а 19 січня 2021 року Апеляційна палата ВАКС вже припиняли спроби НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) обрати запобіжний захід у вигляді заочного взяття під варту Віктору та Олександру Януковичам у цій справі.

Як повідомлялося, НАБУ та САП звернулися до ВАКС із клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою екс-президенту Віктору Януковичу та його синові Олександру. "Вони є підозрюваними у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я" шляхом зловживання своїм службовим становищем", - повідомила прес-служба НАБУ у Telegram-каналі в середу.

Дії екс-президента та його сина кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Олександру Януковичу інкримінується також ч. 5 ст. 27 (пособництво) КК України.

НАБУ розслідує справу з грудня 2019 року, матеріали кримінального провадження налічують понад 1500 томів.

Майно резиденції "Межигір'я" заарештовано Печерським райсудом Києва 13 липня 2015 року (рішення підтверджене Апеляційним судом Києва 10 серпня того самого року). 1 серпня 2017 року Київський апеляційний господарський суд визнав недійсними договори, за якими резиденція "Межигір'я" вибула в 2007 році з державної власності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА