13:55 29.07.2021

Ухвалити законопроект про великий герб теоретично можливо у вересні - Разумков

2 хв читати
Ухвалити законопроект про великий герб теоретично можливо у вересні - Разумков

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков не виключає можливості ухвалення законопроекту про великий Державний Герб України у вересні.

"Теоретично - так (законопроект може бути ухвалений у вересні - ІФ). Коли буде готовий, обговорюватимемо вже за фактом", - сказав Разумков на брифінгу в Одесі в четвер, відповідаючи на запитання кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна".

На уточнювальне запитання, чи є в парламенті консенсус щодо ухвалення цього законопроекту, спікер зазначив, що не займався проведенням переговорів із представниками парламентських фракцій і груп, але водночас на робочій групі, створеній у парламенті, обговорювали "деякі спірні моменти, щодо деяких позицій було досягнуто консенсусу".

"Але станом на сьогодні відповідний законопроект вніс президент України, тому я думаю, що такі дискусії все-таки відбуваються на рівні Офісу президента", - уточнив голова ВР.

Водночас він виключив імовірність розгляду цього питання і на позачерговій сесії 23 серпня, і на урочистому засіданні 24 серпня.

"23 серпня ми справді скликаємо позачергову сесію, пов'язану з ухваленням постанови в межах Кримської платформи, вже збирають підписи народних депутатів. Якщо ми говоримо про засідання 24 серпня, до 30-річчя нашої Незалежності, то це урочисте засідання, яке скликається моїм розпорядженням, і на ньому не можуть ухвалюватися будь-які постанови чи законопроекти. З огляду також на графік, який буде і 23-го, і 24-го, то якщо чесно, я не дуже розумію, коли фізично можна провести додаткові якісь засідання, щоб розглянути законопроект про великий герб", - пояснив Разумков.

До того ж спікер нагадав, що згідно з Конституцією, остаточне ухвалення цього законопроекту потребує 300 голосів народних депутатів.

"Не впевнений, що сьогодні відбуваються глобальні дискусії, обговорення та переконання щодо того, щоб цей законопроект був розглянутий й ухвалений. Тим більше, що звучали заяви про ухвалення за основу та в цілому", - додав Разумков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА