13:59 29.07.2021

180 експертів із 33 країн готові брати участь в експертній мережі Кримської платформи - Кулеба

2 хв читати
180 експертів із 33 країн готові брати участь в експертній мережі Кримської платформи - Кулеба

Міністерство закордонних справ України та міжнародна благодійна організація "Фонд Східна Європа" підписали меморандум про співпрацю для підтримки експертної мережі Кримської платформи, повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства в четвер.

"Тема деокупації Криму об’єднає найбільшу в історії України глобальну експертну мережу аналітиків і науковців. Вже маємо майже 180 українських та іноземних експертів з 33 країн. І ці цифри зростатимуть", - сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Меморандум передбачає започаткування фондом "Східна Європа" окремої програми, яка підтримуватиме дослідницькі проекти незалежних аналітичних центрів із багатьох країн світу і громадянського суспільства, надаватиме інформаційну підтримку Кримській платформі, підтримуватиме заходи, конференції, семінари та круглі столи в її межах.

"Звільнення Криму - це історичне завдання Української держави. Для цього, зокрема, Крим має бути постійно присутнім в експертній та науковій думці світу… Переконаний, такий високий інтерес до мережі вже на старті свідчить, що експерти відчувають: Кримська платформа - це реальний механізм, який матиме довгострокові наслідки для України та світу", - сказав міністр.

У МЗС пояснили, що мережа об'єднає представників українських та іноземних неурядових організацій, аналітичних дослідницьких центрів і правозахисників, які досліджують весь спектр проблем російської окупації Криму.

Президент фонду "Східна Європа" Віктор Лях наголосив, що фонд поділяє цілі та завдання Кримської платформи. "Переконаний, що консолідація зусиль держави та громадянського суспільства сприятиме кращій поінформованості міжнародної спільноти щодо реальної ситуації в Криму та ефективній протидії усім негативним наслідкам російської окупації", - сказав він.

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на триваючу окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повного відновлення суверенітету України над півостровом. Офіційно діяльність Кримської платформи буде започаткована на інавгураційному саміті, проведення якого заплановане 23 серпня 2021 року в Києві.

Презентація експертної мережі Кримської платформи відбулась 7 червня. Експертна мережа об’єднає представників українських та іноземних неурядових організацій, аналітичних дослідницьких центрів і правозахисників, які залучені до дослідження усього спектру проблем, спричинених окупацією РФ Криму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА