07:48 30.07.2021

Байден закликав платити $100 щепленим від COVID-19

2 хв читати
Байден закликав платити $100 щепленим від COVID-19

Президент США Джо Байден у четвер закликав владу штатів використовувати кошти з "Американського плану порятунку" для надання виплат в розмірі $100 особам, які недавно пройшли вакцинацію від COVID-19, повідомляє видання The Hill з посиланням на Мінфін США.

Як говориться в заяві Мінфіну, виплати будуть надавати щойно щепленим американцям як "додаткову міру заохочення". Такий крок схвалюють з метою "збільшення показників вакцинації захисту суспільства і порятунку життів".

"Міністерство фінансів готове надати технічну допомогу штатам і органам місцевого самоврядування, щоб вони могли ефективно використовувати кошти для підтримки збільшення темпів вакцинації в їх районах, крім того, Міністерство фінансів співпрацюватиме з Міністерством охорони здоров'я та соціальних служб США в цих зусиллях", - наводить The Hill витримки із заяви відомства.

Як очікується, пізніше в четвер Байден виступить щодо програми вакцинації. Він оголосить про нові заходи зі збільшення темпів вакцинації від COVID-19. Зокрема, як повідомляється, американський президент оголосить про обов'язкову вакцинацію співробітників федеральних відомств. У разі відсутності вакцинації працівники повинні будуть проходити регулярне тестування на коронавірус.

Байден 20 січня 2021 року анонсував "Американський план порятунку" на $1,9 трлн, із них $350 млрд - фінансування штатів і територіальних і місцевих органів управління на боротьбу з наслідками пандемії COVID-19.

За даними The Hill, майже 70% дорослих американців отримали хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу. Однак останнім часом темпи вакцинації істотно знизилися.

Раніше на цьому тижні Центри США з контролю і запобігання захворювань (CDC) рекомендували як щепленим, так і не щепленим від COVID-19 жителям носити маски в приміщеннях, особливо в небезпечних з точки зору епідеміології районах країни. Там повідомили, що "в окремих випадках деякі вакциновані люди, які заразилися варіантом "дельта" після вакцинації, можуть бути заразними".

У понеділок, 26 червня, влада американського штату Каліфорнія і міста Нью-Йорка зажадали, щоб всі державні і муніципальні службовці вакцинувалися проти COVID-19 або регулярно проходили тестування на коронавірус.

У США з початку пандемії виявили понад 35 млн заражень COVID-19, більш ніж 628 тис. інфікованих померли. Також у країні зафіксували близько 29,6 млн випадків одужання від коронавірусу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

Окупанти 20 разів від ранку обстріляли Нікопольський район, пошкоджено 14 будинків, 30 тис жителів без світла

В Одеській області знищено чотири розвідувальних БПЛА "Орлан-10"

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА