15:00 30.07.2021

Одеські яхтсмени, звільнені в Грузії, повернулися до України - посольство

2 хв читати

Громадяни України Юрій Хомич та Володимир Дьяченко, звільнені раніше в Грузії після того, як були засуджені до чотирьох років позбавлення волі за обвинуваченням у незаконному перетині грузинського державного кордону, повернулися додому, повідомило посольство України в Грузії.

"Сьогодні Юрій Хомич та Володимир Дьяченко, які 19 липня 2021 року завдяки домовленості між лідерами України та Грузії були звільнені з-за ґрат, нарешті добралися додому", - йдеться в повідомленні посольства України у Facebook у п'ятницю.

Як повідомлялося, в лютому 2021 року заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар під час зустрічі з тимчасовим повіреним у справах Грузії в Україні Давидом Бочорішвілі вручив йому ноту з проханням звільнити затриманих на борту яхти громадян України Дьяченка та Хомича.

Пізніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час спілкування зі своїм грузинським колегою Давидом Залкаліані зазначив, що українська сторона приділяє особливу увагу затриманню в Грузії Дьяченка та Хомича та розраховує на неупереджений судовий розгляд і якнайшвидше їх звільнення.

Незважаючи на це 14 липня Батумський міський суд у Грузії засудив Дьяченка та Хомича до чотирьох років позбавлення волі за обвинуваченням у незаконному перетині грузинського державного кордону. В цьому контексті в МЗС України був викликаний тимчасовий повірений Грузії в Україні, а саме відомство закликало грузинську сторону переглянути рішення Батумського міського суду.

19 липня голова виконавчого комітету Національної ради реформ України, екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі повідомив про звільнення українських яхтсменів разом з екс-офіцером Служби державної охорони Грузії Михайлом Батурином. За його словами, влада Грузії пішла на цей крок під тиском президента України Володимира Зеленського.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА