15:02 04.08.2021

У Мінветеранів закликають ЗМІ та громадськість не поспішати з висновками щодо інциденту з гранатою в Кабміні

2 хв читати
У Мінветеранів закликають ЗМІ та громадськість не поспішати з висновками щодо інциденту з гранатою в Кабміні

Міністерство України у справах ветеранів закликає представників ЗМІ та громадськості не поспішати з висновками і коментарями до встановлення всіх обставин інциденту в будівлі Кабінету Міністрів.

"Як відомо, сьогодні, 4 серпня, в будівлі КМУ стався інцидент за участю ветерана російсько-української війни. Інформація про нього відразу ж потрапила в новини різних ЗМІ. Зокрема, інцидент висвітлювали і російські ресурси, які у своїй звичній манері вкотре намагалися сформувати негативний образ захисників України", - йдеться в повідомленні прес-служби Мінветеранів.

У повідомленні наголошується, що наразі представники Мінветеранів і Консультативної ради з питань забезпечення гарантій прав і основоположних свобод осіб, які брали участь у захисті України, перебувають в управлінні поліції, де наразі міститься затриманий громадянин.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", затриманий прописаний в Ірпені Київської області, жив у Києві, працював у службі таксі.

Як повідомлялося, до будівлі Кабінету Міністрів України увійшов чоловік і погрожував підірвати гранату. У столиці було розпочато спеціальну поліцейську операцію, з чоловіком вели переговори.

Депутат Ірпінської міської ради Антон Головенко повідомив, що чоловік - сапер і ветеран добровольчого батальйону "Айдар", раніше переніс контузію.

Пізніше голова Національної поліції Ігор Клименко повідомив, що правоохоронці затримали і знешкодили чоловіка, він буде підозрюваним. Водночас голова Нацполіції наголосив, що у затриманого в руках була бойова граната, яка могла завдати шкоди і людям, і державній будівлі. "Кримінальне провадження буде відкрито за чотирма статтями", - сказав голова Нацполіції.

Що стосується безпосередньо мотиву вчинення злочину, то, як зазначив Клименко, затриманий не висував жодних вимог. "Говорив, що його просто дістало життя", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА