08:15 05.08.2021

Tolexis Trading Group DF Фірташа оскаржить рішення суду стосовно ЗТМК

2 хв читати
Tolexis Trading Group DF Фірташа оскаржить рішення суду стосовно ЗТМК

Афілійована з Group DF Фірташа Tolexis Trading Ltd (Кіпр), що володіє 49% -ю часткою ТОВ "Запорізький титаномагнієвий комбінат" (ЗТМК), оскаржить вердикт Господарського суду Запорізької області, яким задоволено позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) в інтересах держави про розірвання договору про створення цього товариства та повернення державі єдиного майнового комплексу комбінату.

Відповідно до прес-релізу групи з коментарем адвоката, поширеному в ніч на четвер, дане рішення ухвалив Господарський суд Запорізької області - суд першої інстанції.

Адвокат Tolexis Trading Ltd Роман Чишинський констатував, що за законодавством, рішення цього суду набуває чинності тільки у разі, якщо не буде оскаржено у відведений законодавством термін.

"Безумовно, ми вважаємо це рішення заангажованим і несправедливим і будемо його оскаржувати. Ми вже довели в суді вищої інстанції, що всі аргументи, на які посилається САП і Фонд державного майна України у справі ЗТМК - неправомірні. 28 січня 2021 Вищий антикорупційний суд України повністю виправдав Володимира Сивака, якого обвинувачували у скоєнні тих порушень, на які посилаються ФДМ і САП, підтвердивши відсутність цих порушень. З невідомих причин Фонд держмайна проігнорував це рішення. Як і цілу низку інших судових рішень не на свою користь", - йдеться в коментарі адвоката.

За його словами, в групі вважають, що "ФДМ у справі ЗТМК систематично порушує українське законодавство, порушує законні права інвестора, і маніпулює громадською думкою в питанні ЗТМК".

Як повідомлялося, Господарський суд Запорізької області 4 серпня поточного року за позовом САП в інтересах держави в особі ФДМ як позивача ухвалив рішення про повернення 49% ТОВ "ЗТМК", які належать компанії Tolexis Trading Group DF Фірташа, до сфери управління ФДМ.

Таким чином, відновлено державну власність над цілісним майновим комплексом підприємства, констатується в прес-релізі Фонду.

ЗТМК - єдиний в Україні і Європі виробник металевого губчастого титану. Його проектна потужність - 20 тис. тонн на рік, проте через зношування виробничих фондів підприємство нині може випускати 10 тис. тонн губки.

Держава володіє контрольним пакетом ТОВ "ЗТМК", структури Group DF - 49% -ю часткою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА