20:32 05.08.2021

Сім'я Патаркацишвілі продала телекомпанію "Імеді" за $30 млн

2 хв читати
Сім'я Патаркацишвілі продала телекомпанію "Імеді" за $30 млн

Сім'я покійного грузинського мільярдера і політика Бадрі Патаркацишвілі повідомила, що передала право власності на телекомпанію "Імеді", один із провідних проурядових телеканалів Грузії, міжнародній компанії Honeywell Partners, керуючим в якій є бізнес-партнер сім'ї, громадянин США Іраклій Рухадзе.

"Повідомляємо, що наша сім'я передала право власності на телекомпанію "Імеді" компанії, контрольованій Honnewell Partners. Операція була завершена в серпні 2021 року їй передувало схвалення Національної комісії з комунікацій Грузії", - йдеться в заяві, поширеній у четвер сім'єю Патаркацишвілі.

Згідно з умовами угоди, 100% акцій Georgian Media Production Group, що володіє холдингом Imedi Media Holding Georgian Media Production Group, були передані Media Finance Group BV, що входить у групу компаній Honeywell Partners In". Вартість угоди склала $30 млн.

Сім'я Патаркацишвілі зазначає, що однією з головних причин продажу телекомпанії стало те, що останніми роками вони живуть за межами Грузії.

Портфелі Hunnewell Partners у Грузії представлені такими відомими компаніями, як найбільший в Грузії оператор стільникового зв'язку MagtiСom, Руставський металургійний завод, Heidelberg Cement Georgia, Liberty Bank і IDS Borjomi.

Телекомпанія "Імеді" була створена Патаркацишвілі у 2003 році, і свого часу була провідним опозиційним телеканалом у Грузії. Прийшовши у 2007 році в політику, він передав акції "Імеді" в управління компанії News Corporation Руперта Мердока. У листопаді 2007 року, після розгону в Тбілісі акції протесту, до телекомпанії увірвався спецназ, після чого вона тимчасово припинила мовлення.

Патаркацишвілі помер у лютому 2008 року в Лондоні від серцевого нападу. Після його смерті очікувалося, що "Імеді" перейде під контроль його вдови Інни Гудавадзе. Однак свої права на телекомпанію несподівано пред'явив зведений брат покійного Джозеф Кей, після чого в результаті різних угод телекомпанія перейшла під контроль Georgia Media Production Group.

Незабаром після парламентських виборів у жовтні 2012 року, за підсумками яких до влади в Грузії прийшла коаліція мільярдера Бідзіни Іванішвілі "Грузинська мрія", було оголошено про те, що в результаті домовленості, досягнутої з Georgia Media Production Group, "Імеді" повернено у власність родини Патаркацишвілі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини - ОВА

Окупанти за добу завдали близько 460 ударів по Запорізькій області, одна людина поранена - голова ОВА

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє загиблих і двоє поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА