09:49 06.08.2021

Поліція та СБУ викрили громадян України, які налагодили схему оздоровлення бойовиків НВФ і військовослужбовців РФ у Криму

2 хв читати
Поліція та СБУ викрили громадян України, які налагодили схему оздоровлення бойовиків НВФ і військовослужбовців РФ у Криму

Співробітники поліції Києва спільно зі Службою безпеки України викрили групу громадян України, які організували в анексованому місті Саки надання санаторно-курортних послуг, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

За даними СБУ, схему організувало керівництво одного з санаторіїв, розташованого в м. Саки. Після тимчасової анексії півострова оздоровчий заклад перереєстрували в органах окупаційної адміністрації та уклали угоду з Міністерством оборони РФ.

"Коли все керівництво санаторію переїхало до Києва, то на тимчасово окупованій території залишився лише генеральний директор санаторію. Він є депутатом Сакської міської ради від однієї з ключових партій РФ, членство в якій декларує з 1 липня 2014 року. При цьому до Консульства України зі зміни громадянства він не звертався", - повідомляє прес-служба СБУ.

Щоб керівництво санаторію, яке виїхало до Києва, отримувало гроші, зловмисники зареєстрували в Україні "дзеркальну" юридичну особу, керівниками та співробітниками якої є громадяни України. На її рахунки переводили кошти для переведення їх у готівку.

Отримані кошти було легалізовано в Україні через конвертаційні центри, розповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

"Гроші спільники переправляли на територію України, а відтак за допомогою конвертаційних центрів знімали готівку та легалізовували шляхом проведення фінансових операцій із купівлі-продажу облігацій внутрішньої державної позики з використанням фінансових і страхових компаній. Під час обшуків у Києві вилучено документацію, печатки, штампи, відтиски, електронні файли з перепискою зі спільниками з Автономної Республіки Крим, а також інші предмети, що підтверджують їхню протиправну діяльність", - повідомив Крищенко.

Організатору, уродженцю міста Дніпро 1984 року народження, та його спільниці, уродженці Київщини 1986 року народження, повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ст. 220-2 (фальсифікація фінансових документів та звітності фінансової організації, приховування неплатоспроможності фінансової установи або підстав для відкликання (анулювання) ліцензії фінансової установи) Кримінального кодексу України. Під час досудового розслідування буде встановлено повне коло осіб, причетних до протиправної діяльності.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА