12:16 06.08.2021

Ситник: Рішення ВАКС про скасування заочного арешту Дубілета вдарило по розслідуванню справи ПриватБанку

2 хв читати
Ситник: Рішення ВАКС про скасування заочного арешту Дубілета вдарило по розслідуванню справи ПриватБанку

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник засмучений рішенням Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду (ВАКС) про скасування заочного арешту екс-голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета, і закликає уніфікувати судову практику в таких питаннях.

"Нещодавно у нас було рішення апеляції... щодо одного з фігурантів ПриватБанку. Справа дуже чутлива, до неї прикута велика увага з боку і наших міжнародних партнерів", - сказав Ситник у п'ятницю на координаційній нараді керівників правоохоронних органів.

"Суд фактично скасував заочний арешт. Це рішення антикорупційного суду, чесно кажучи, дуже болісно вдарило по справі (ПриватБанку - ІФ), тому що наразі ми не знаємо, куди рухатися", - додав він.

За словами директора НАБУ, варто порушити питання уніфікації судової практики в таких питаннях.

"Варто уніфікувати практику направлення міжнародно-правових доручень і питань екстрадиції... Наразі у судів різний підхід до вирішення цих питань", - сказав Ситник.

Він також висловився за те, щоб розробити законопроект, який регулював би ці правові норми.

Як повідомлялося, 20 липня Апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу захисників підозрюваного екс-голови правління ПриватБанку Олександра Дубілета, скасувавши рішення ВАКС про його заочний арешт від 2 червня 2021 року.

Госпсуд Києва постановою від 2 січня 2020 року відкрив провадження у справі №910/18214/19 за позовом колишнього голови правління та екс-акціонера ПриватБанку Олександра Дубілета (раніше володів 2,7249% акцій) до держави у зв'язку з націоналізацією банку.

Аналогічні позови наприкінці грудня 2019 року також подали екс-міноритарні акціонери та колишні топ-менеджери ПриватБанку: Тимур Новіков (станом на 31 березня 2016 року володів 1,3625% акцій), Олег Гороховський (0,3236%), Володимир Яценко (0,3229%), Тетяна Гур'єва (0,2422%), Людмила Шмальченко (0,1614%) та інші. Відповідачами у справі виступають Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, Міністерство фінансів України та державний ПриватБанк.

Уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влив в його капітал понад 155 млрд грн.

Згідно зі статистикою Національного банку України, на 1 березня 2021 року за розміром загальних активів ПриватБанк посідав у рейтингу 1-ше місце (561,062 млрд грн) серед 73 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

Рада ЄС обговорить 22 квітня постачання озброєнь Україні

Завершено евакуацію сімей із дітьми з Липецької громади - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА