14:01 08.08.2021

Українські дипломати закликали міжнародне співтовариство чинити тиск на РФ з метою виведення російських військ з окупованих територій Грузії

1 хв читати
Українські дипломати закликали міжнародне співтовариство чинити тиск на РФ з метою виведення російських військ з окупованих територій Грузії

Міністерство закордонних справ України рішуче підтримує територіальну цілісність Грузії і вважає Російську Федерацію повністю відповідальною за складну гуманітарну ситуацію на тимчасово окупованих територіях Грузії.

Відповідну заяву МЗС України з нагоди 13-ї річниці збройної агресії РФ проти Грузії було оприлюднено в неділю.

"8 серпня 2021 року виповнюється 13 років з початку збройної агресії Російської Федерації проти Грузії. Внаслідок зухвалої загарбницької політики РФ, яка систематично нехтує нормами міжнародного права, суверенні території Грузії - Абхазія і Цхінвальський регіон/Південна Осетія - тривалий час перебувають під російською окупацією", - зазначають українські дипломати.

Вони наголошують, що Україна "вкотре підтверджує свою послідовну і рішучу підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, а також прихильність стратегічному партнерству між державами".

"Російська Федерація несе повну відповідальність за складну гуманітарну ситуацію на окупованих територіях і повинна негайно забезпечити безперешкодний доступ до них міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій", - повідомляють в МЗС України.

Там закликають міжнародне співтовариство продовжувати чинити тиск на Російську Федерацію з метою виконання нею своїх зобов'язань за угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, виведення військових підрозділів з окупованих територій Грузії - Абхазії і Цхінвальського регіону/Південної Осетії, а також здійснення інших заходів з демілітаризації і деокупації грузинських територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

Українська авіація завдала дев’ять ударів по районах зосередження противника

На лінії фронту зафіксовано 71 бойове зіткнення

Шольц: Сподіваємося, що ще шість систем "Patriot" буде знайдено для України від НАТО

Зеленський зустрівся з українською єврейською громадою напередодні свята Песах

Мінкультури розробило порядок визначення меж історичних ареалів у населених пунктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА